Jacquemus: Majstor inovacije i elegancije proslavio 15 godina modne revolucije na čarobnom Capriju

Francuski autor predstavio je novu kolekciju na predivnoj lokaciji Casa Malaparte na Capriju te time obilježio okruglu brojku vlastitog modnog izričaja
Vidi originalni članak

Modni autor Simon Porte Jacquemus ima posebno mjesto na svjetskoj sceni, njegov je rad poznat po inovacijama, dobrom dizajnu, predivnim lokacijama za revije te nizu iznenađenja na pisti. Osim kreativne, krasi ga i poslovna strana, samostalno je postavio trend mikro torbica, njegove su ideje hitovi. Tu je i istraživanje oblikovanja tekstila, sjećamo se kad je Bella Hadid na pisti dobila haljinu – iz bočice spreja. A polja lavande kao set za reviju, e to je jedna od scena koju pamte mnogi ljubitelji mode diljem svijeta. Sve to autora postavlja na posebno mjesto na sceni. Moderan i inovativan, sada donosi novu kolekciju.

Lokacija je predivna Casa Malaparte na Capriju, a povod je 15. godišnjica rada i kolekcija za jesen/zimu 2024. Gosti su također bili značajni – privatnim su gliserima na mjesto revije stigle zvijezde poput Due Lipe i Gwyneth Paltrow. Njihovo odredište bila je Casa Malaparte, vila koju je 1930-ih dizajnirao talijanski arhitekt Adalberto Libera za pisca Curzia Malapartea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Jacquemus je pritom objavio i statement o vlastitom radu, sjetio se pritom početaka od prije 15 godina.

- Odlučio sam stvoriti svoj brend nakon što sam pogledao film Le Mépris od Jean-Luca Godarda, inspiriran ljepotom i modernošću njegove vizije - napisao je na Instagramu. Jedna od lokacija tog filma iz 1963. je i ova vila, smještena na 34 metra visokom stjenovitom dijelu Punta Masullo.

Na prekrasnoj litici povijesne znamenitosti koja djeluje kao da je iz nekog drugog svijeta, manekenke su prošle točno 99 stepenica kako bi došle pred 40 gostiju. Kreacije urednog, čistog, strukuriranog dizajna i osnovnih tonova na elegantnim linijama koje blago naglašavaju tijelo ideja su modnog dizajnera.

Tu su i neke modne fore – haljine s otvorenim bočnim stranama ili pak ovratnik koji prelazi preko ramena, kao neki mikro plašt. Forma je za njega izazov, izlazi iz klasičnih, očekivanih oblika. Jacquemus je autor koji voli jednostavnost, ali s twistom, nekim elementom koji ga čini kreativnim, ponekad iznenađujućim.

Njegova odjeća ponekad djeluje poput skulpture, njegova estetika posveta je modnim linijama koje blago obavijaju tijelo, a ponekad ga totalno negiraju i pretvaraju u nešto sasvim drugačije. Zvijezde su i modni dodaci, među njima je torbica Pochette Rond Carré koja podsjeća na škarnicl kojemu zarolamo gornji dio, no glamurozna je i atraktivna. I to je jedan od njegovih trikova, kako nešto sasvim očekivano napraviti malo drugačijim – Jacquemus ima i smisla za modni humor, njegova moda ima taj inteligentni touch.

Jedna od tema koju obrađuje je i prozirnost, jer eterični su materijali dio njegova izričaja. Blago naglašava pokret, a za nešto jaču dinamiku tu su veliki volani koji omataju gornji dio tijela.

Basic su i muškarci, imaju velike cool torbe, široke hlače i košulje minimalističkog dizajna. I oni nose zebre i volane i remenje u tonu, odjeća je u ovoj priči kreativnost za oba spola. Još jedna zanimljiva kolekcija iz ateljea francuskog kreativca zasigurno će postati hit, osigurao si je značajno mjesto na svjetskoj sceni.

Dermatolozi otkrili tri top savjeta za glatke i meke pazuhe nakon brijanja
Odličan komplet nadopunio je s nekoliko ljetnih trendova i potpuno se istaknuo na špici
'Volim satenske stvari i neutralne boje, da je basic i što jednostavnije da to mogu nositi godinama'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".