Izvan svih granica: Christian Louboutin priredio je odvažan, spektakularan i zabavan nastup na Tjednu mode u Parizu

"Paris Is Louboutining" nije bila samo još jedna modna revija — to je bila proslava plesne umjetnosti, sinkroniziranog plivanja i vrhunske obuće, koja je oduševila sve prisutne i postavila nove standarde za budućnost modnih prezentacija.
Vidi originalni članak

Christian Louboutin poznat je po svojim glamuroznim, crvenim potplatima, a njegova najnovija modna revija u Parizu bila je sve samo ne obična prezentacija. U petak navečer, Louboutin je u suradnji s američkim fotografom i redateljem Davidom LaChapelleom i renomiranom koreografkinjom Blancą Li priredio jedinstveni spektakl pod nazivom "Paris Is Louboutining". Scena ovog izvanrednog događaja bio je kultni pariški bazen Piscine Molitor, smješten u 16. arondismanu, koji je postao pravo kazalište mode, plesa i sinkroniziranog plivanja.

Spektakl koji nadilazi modne standarde
Ova revija nije bila samo uobičajena šetnja modnim pistama, već cjelovita izvedba koja je uključivala 15 sinkroniziranih plivača, 14 plesača i glumaca koji su stvorili fascinantnu atmosferu kombinirajući glazbu, igru svjetla i vode te besprijekorne modne kombinacije. Publika je imala priliku svjedočiti holivudskoj estetici iz 50-ih, koja je evocirala retro vodene balete, a sve je to bilo isprepleteno s modernim dizajnom i vizijom koja je odražavala suvremene trendove.

@grazia.sg Laat night, @Christian Louboutin took over La Piscine Molitor for a campy, fun presentation of his upcoming SS25 collection, dreamed up in partnership with David LaChapelle. Get an inside look at what went down at the fabulous event right here! #pfw #parisfashionweek #fashiontiktok ♬ Mega do Goosebumps - Isca Beats

"Želio sam vratiti taj osjećaj holivudske kinematografije iz 20. stoljeća, ali u isto vrijeme rezultat je vrlo suvremen," izjavio je LaChapelle u intervjuu za WWD, objašnjavajući inspiraciju iza ovog projekta. Louboutin, poznat po svojoj ljubavi prema plesu, nije krio oduševljenje ovim konceptom, koji je na jedinstven način spajao njegovu strast prema obući i umjetnosti pokreta. Louboutin, koji je u mladosti bio pripravnik u slavnom pariškom kazalištu Les Folies Bergère, oduvijek je crpio inspiraciju iz svijeta plesa i performansa.

Sinkronizirano plivanje i ples u službi mode
Sinkronizirano plivanje odigravalo je ključnu ulogu u predstavljanju Louboutinovih novih cipela za proljeće 2025., posebice modela Miss Z u metalik nijansama. Cipele, koje su bile u središtu pozornosti, odražavale su prepoznatljivi potpis brenda s crvenim potplatima, koji su u kombinaciji s vodom stvorili jedinstven vizualni efekt. Crveni potplati su se reflektirali na površini vode dok su plivači izvodili koreografije, čime su dodatno naglasili teatralnost i luksuz Louboutinovih dizajna.

Poseban fokus stavljen je na novu grafičku petu dizajniranu tako da izgleda viša nego što zaista jest, stvarajući iluziju produžene siluete. Ovaj sofisticirani detalj bio je prisutan na nekoliko ključnih modela iz nadolazeće kolekcije, uključujući sandale, salonke i ravne cipele.

@ellefrance Paris is Louboutining 👠 Le spectacle #louboutin à la piscine Molitor pendant la #fashionweek #pfw #fashiontok #parisfashionweek #tiktokfashion ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Osim sinkroniziranog plivanja, plesači su izvodili koreografije u nišama monumentalne fasade koja je oživjela svjetlosnim projekcijama i glazbenom podlogom uživo, za koju je zaslužna američka kantautorica LP. Publika je svjedočila nevjerojatnom spoju umjetnosti, mode i tehnologije, gdje su pokreti plesača i plivača skladno pratili promjene svjetla i zvukova.

Revija inspirirana pričom "Ljepotica i zvijer"
Proljetna kolekcija za 2025. godinu inspirirana je pričom "Ljepotica i zvijer", pri čemu je dizajner na genijalan način spojio nježnost i sirovu snagu. Dualnost između ženstvenih kodova i grubih vibracija reflektirana je u izboru materijala, oblika i detalja. Ručno aplicirani kristali, skulpturalne pete i šiljci prekrivali su ključne modele, uključujući cipele iz kolekcije Belle i sandale s remenčićima Just Jewel. Posebno je zanimljiv detalj na Estepic cipelama, koje su prekrivene s 1000 metalnih šiljaka, stvarajući moćan kontrast između sofisticiranog dizajna i buntovne estetike.

Muški modeli također nisu zaostajali po originalnosti. Gležnjače Mr Clawiss inspirirane su životinjskim kandžama i prekrivene metalnim šiljcima, dok su mokasine Dandelion Fellina izrađene u upadljivim bojama, odražavajući Louboutinovu prepoznatljivu sklonost ekstravaganciji. Cijela revija bila je prožeta vibrantnim bojama, od crvenog ruža na obući, do metalik nijansi koje su bile prisutne na svakom koraku.

Nova era za Louboutin: naočale i dodaci
Osim obuće, Christian Louboutin predstavio je i novi asortiman naočala, prvi put lansiran nakon što je brend potpisao ugovor o licenciranju s talijanskim proizvođačem naočala Marcolin. Naočale, izrađene od metala i glatkog acetata, dizajnirane su za muškarce i žene, a svojim dizajnom prate estetiku brenda, ističući smjelost i luksuz. Ove naočale, s prepoznatljivim dizajnerskim potpisom, već su postale predmet želje među modnim entuzijastima.

@hannaschonberg This was definitely unexpected!! @Christian Louboutin ♬ original sound - fivesdailycoffee

Osim naočala, Louboutinova proljetna kolekcija uključivala je i niz drugih dodataka, poput torbi i remena, koji su savršeno upotpunjavali izgled plesača i plivača na sceni. Torbe, ukrašene metalnim detaljima i kristalima, savršeno su pristajale uz teatralni karakter cijele revije, dok su remeni dodatno naglašavali siluete modela.

Zašto je Louboutin neponovljiv?
Christian Louboutin poznat je po tome što pomiče granice mode, pretvarajući svoje revije u prava umjetnička djela. Njegova suradnja s LaChapelleom i Blancą Li pokazuje kako moda može biti više od same odjeće — to je kombinacija performansa, umjetnosti i kulture. Njegova sposobnost da spoji raznolike elemente, od sinkroniziranog plivanja do holivudske estetike 50-ih, dokazuje njegov status inovatora u modnom svijetu.

Ova revija nije bila samo proslava Louboutinovih kultnih crvenih potplata, već i odraz njegove filozofije: moda mora biti smjela, zabavna i nepredvidiva. Na taj način, Christian Louboutin nastavlja inspirirati ne samo modne entuzijaste, već i širu publiku, pokazujući da moda može biti vrhunska umjetnost.

Odlična inspiracija i ovih dana: Poslovni stil sa zagrebačke špice iz 2014. vječna je klasika u modi
Zna kako se istaknuti stajlingom: Olja Vori u odličnoj color-block kombinaciji koja nema nijedne mane
Outfit direktorice marketinga zaslužuje 'čistu modnu peticu': Vječne klasike kombinira na trendi način

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".