Izdvojili smo hrvatske web shopove na kojima možete kupiti pamučne maske za lice

Osim maski koje se mogu kupiti u ljekarnama i drogerijama, i domaći brendovi u ponudu su dodali pamučne maske
Vidi originalni članak

Maske za lice postale su obvezne u javnom prijevozu, a preporučljive su u zatvorenom prostoru. Osim zaštitnih maski koje se mogu kupiti u ljekarni, brojni su ih brendovi i web shopovi dodali u svoje kolekcije, a dolaze u najšarenijim uzorcima i sve su napravljene od pamuka. U nastavku smo izdvojili nekoliko web shopova na kojima možete naručiti pamučnu masku za lice

Varteks u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta zaštitnih maski - dezenirane dvoslojne maske za lice i pamučne maske za višekratnu upotrebu. Kako piše na njihovom web shopu, dezenirana dvoslojna maska je za višekratnu upotrebu i učinkovita je u zaštiti protiv kapljica i ostalih krupnijih respiratornih čestica. Sprječava širenje čestica u okolinu, tj. blokira kontakt sa sluznicom nosa i usta osoba iz neposrednog okruženja:

- Iako je korisna kao fizička barijera, maska nije učinkovita u filtriranju mikronskih čestica koje se oslobađaju kihanjem, šmrcanjem i potom prenose zrakom stoga ne osigurava potpunu zaštitu od zaraze. Prije prve upotrebe potrebno ju je oprati. Maska je funkcionalna do maksimalno četiri sata, nakon čega ju je potrebno skinuti i oprati. Nakon toga maska se može opet koristiti.

Cijena ove maske je 33,20 kn, dok je za pamučnu masku potrebno izdvojiti 9,45 kn, a za nju vrijede iste upute kao za dezeniranu dvoslojnu masku. 

Na Diademinim stranicama pronašli smo višekratnu perivu pamučnu masku po cijeni od 15 kn.

- Maska se može višekratno koristiti i preporuča se njeno redovito pranje do 95°C. Primjena maske je učinkovita protiv kapljica i drugih krupnijih respiratornih čestica te sprečava njihovo širenje u okolinu. Maska nije namjenjena zaštiti od virusa, već se nosi umjesto papirnate maramice ili šala preko lica kako ne bismo prstima dirali nos ili usta. Također, ako se pretjerano znojite, može se nositi ispod drugih maski (medicinskih ili maski koje se koriste u građevinarstvu), napisali su na web stranici. 

U svoju ih je ponudu uvrstio i Galeb, u potpunosti su napravljene od pamuka, a cijena je 10 kn. 

Brend MTČ u ponudi ima bijele i tamnoplave maske koje su napravljene od pamuka i čija je cijena 10 kn. U ponudi ih ima stranica enigma.hr.

Delmerion u ponudi ima višekratnu spandex masku za lice. Cijena jednog pakiranja s pet maski iznosi 147,50 kn.

U ponudi ih ima i trgovina Ontario - višekratne pamučne maske za lice dolaze u pakiranju od 5 komada u paketu po cijeni od 50 kn, a riječ je o 100% pamučnim tkaninama koje se mogu koristiti više puta i perive su na 90 stupnjeva. 

Maske različitih uzoraka u ponudi ima i domaći dizajner Zoran Aragović koji stoji iza brenda BiteMyStyle.

Web shop Biofarm.hr nudi višekratne, pamučne, dvoslojne maske za lice po cijeni od 12 kn, a moguće je birati između nekoliko različitih vrsta dizajna. 

Na stranici Mali anđeo nude se maske u tri veličine, dvije dječje i jedna za odrasle, a izrađene su od 100% pamučnog platna te su perive na najvišim temperaturama i imaju fleksibilnu gumicu. Ovisno o veličini, cijena se kreće između 5 i 10 kn. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".