Izabrali smo najljepše i najtoplije džempere od 199 kuna

Još jednom puloveri i džemperi vladaju sezonom, a ove godine doživjeli su makeover i dolaze u bezbroj različitih verzija
Vidi originalni članak

Sve do kraja listopada puloveri i džemperi čekali su u ormarima, a sada je napokon stiglo njihovo vrijeme. Ovo je valjda jedan od rijetkih komada koji je doslovno izdržao stoljeća mijenjanja modnih trendova.

Vještinu pletenja Španjolci su u 16. stoljeću prenijeli stanovnicima u Južnoj i Srednjoj Americi premda su tamošnji narodi možda već i prije znali plesti, a neki podaci kažu da pletenje stiže iz Arabije još prije nove ere. Ovi svestrani komadi svake sezone dožive veliki makeover, a ove godine popularno je stvarno sve, pa ćete sigurno pronaći barem jedan za sebe.

Predimenzionirani modeli veliki su hit, a mogu poslužiti i kao samostalni odjevni komad u obliku haljine ili preko hlača i suknje. Tijekom cijele jeseni i zime ovo će biti statement komad bez kojeg nema dobrog stylinga. Dojmljivi komadi s volanima ove godine prošetali su pistom na reviji Alberte Ferretti. Jedini minus ovakvih komada jest taj što ćete preko teško odjenuti jaknu ili kaput, pa je ih je najbolje nositi dok temperature još ne padnu prenisko ili ako imate kakvu predimenzioniranu jaknu u koju će stati ovakav model.

Ove jeseni ponovno se vratio i pepita uzorak. U Zari možete nabaviti odličan svjetlucavi model, a ako ste ipak tip za klasiku, predlažemo da potražite jednobojne pulovere ili one s geometrijskim uzorcima poput prugica i rombova.

Još jedan vječni moment kad su puloveri posrijedi jest pletivo s pletenicama. Preko košulje i u kombinaciji s hlačama na crtu ovaj je styling odličan i za poslovne prilike. Ne možemo zaboraviti ni na životinjski uzorak, koji je i ove sezone veliki trend, a kako stvari stoje, čini se da nikada neće izaći iz mode. Više se ne pojavljuje samo u prirodnom obliku, odnosno u boji kože, već i u upečatljivim nijansama ružičaste, plave, ljubičaste, zelene... A super je za djevojke koje ni zimi ne odustaju od boja.

Šarena odjeća najbolji je način za borbu protiv ružnog vremena i hladnoće. Uskoro nam stiže i sezona ‘ružnih’ blagdanskih džempera koji su u posljednje vrijeme postali toliko ‘mainstream’ da su čak i neki dizajneri iskoristili priliku pa u svoje kolekcije dodali ovakve modele, a fashionisti ih objeručke prihvatili i počeli nositi u svojim cool blagdanskim kombinacijama. No, o tome više u našem blagdanskom broju...     

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".