Ivica Skoko u HNK predstavio novu kolekciju crnih eteričnih kreacija koje slave ženstvenost

Tjedni ručnog rada i detalji eteričnog dizajna potpis su autora koji njeguje ljubav prema večernjem stilu. Crna je njegova omiljena tema kojom obavija žensko tijelo
Vidi originalni članak

Modni dizajner Ivica Skoko predstavio je jučer u zagrebačkom HNK novu kolekciju. Radi se o večernjim haljinama po kojemu je i poznat, s naglaskom na romantičnu, ženstvenu siluetu i detalje nastale kroz tjedne ručnog rada. Visoka moda kategorija je koja živi samo u Parizu, no dizajneri diljem svijeta u radu koriste slične tehnike oblikovanja i manipulacije tekstilom, a među njima je i naš autor.

- Za mene je ova revija bila proslava mode, mašte, stvaranja, života. Sama činjenica da smo u hramu kulture, u Hrvatskom narodnom kazalištu i da je kolekcija izazvala ovacije publike, čini me neizmjerno sretnim i zadovoljnim. Tjednima smo radili na ovoj kolekciji, tu su sati i sati ručnog rada i veseli me što mogu svojim kreacijama istaknuti žensku snagu, ljepotu, ženstvenost i jedinstvenost. Večeras su ovdje bile moje drage prijateljice, gošće, klijentice i drago mi je da smo zajedno doživjeli ovu modnu bajku - naveo je Skoko.

Skokine haljine osmišljene su kako bi naglasile žensku figuru, njegova osnovna ideja je slavlje siluete. Crna mu služi kao osnova kreativnosti, koju donosi s mnogo sjaja čime njegove tamne podloge dobivaju život. No, tu je i zlatna tema, dio kolekcije posveta je toj moćnoj boji koja pokretu daje posebnu notu raskoši.

Perle i perje koje služe dizajneru kako bi ukrasio haljine, nanizane su tako da poštuju linije tijela, čime autor dodaje notu zavodljivosti. Nerijetko je tu strukirana forma, inspirirana Diorovim New Lookom, dok uske, dugačke haljine evociraju osamdesete, još jednu Skokinu omiljenu dekadu.

Od detalja istaknuli su se ukrasi u kosi koji su fino nadogradili moment blistave siluete.

Dio kolekcije posveta je tamnim 'nude' haljinama koje otkrivaju tijelo te su već godinama vladarice crvenog tepiha. Na tragu ženstvenosti i elegancije, ove forme donose dašak holivudskog glamura kojeg Skoko često ističe.

Styling je potpisala Slađana Divjak, a nakit zlatarna Prahir. Za frizure je zaslužan salon PrimeVision, a make-up su radili vizažisti Učilišta Profokus.

Prezgodan brazilski model i glumac pokazao kako nositi neutralne nijanse na baš cool način
Kazališni i modni producent smisao za modu ima 'u malom prstu': Uvijek imam na sebi nešto hrvatsko
Kratke kožne hlače, visoke čizme i trendi torba: Simpatična dama zna kako stvoriti efektan stajling uz par komada

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".