Potražili smo muška odijela za vjenčanje: Teško je pronaći veličine, nogavice su prekratke...

U Galileu je taman bilo sniženje, pa se laneno odijelo za ljetno vjenčanje može nabaviti za 50 posto manje
Vidi originalni članak

Provjerili smo aktualnu ponudu muških odijela. Prvo smo svratili u Zaru. Ovaj je dućan imao popriličan izbor muških odijela, a mi smo odabrali dva s obzirom na to koje su veličine bile dostupne. Prvo je odijelo bilo plave boje, a umjesto košulje kombinirali smo ga na sivu majicu s ovratnikom i smeđe cipele. Cijela kombinacija stajala je oko 1600 kuna, točnije hlače su bile 300 kuna, sako 600 kuna, cipele 550 i majica 180 kuna.

Drugo odijelo iz Zare bilo je svijetlo sive boje, po istoj cijeni kao i prethodno. Košulja ruske kragne bila je 150 kuna i iste cipele na nogama dovele su do istog ceha od oko 1600 kuna. Iako Zara zapravo obiluje ponudom kada su muška odijela po pitanju, odabir veličine već je malo teži zadatak. Najteže je bilo pronaći konfekcijski broj 48, odnosno M, ali i nešto veće brojeve poput XL-a. Broj S bio je najzastupljeniji je na vješalicama, jer realno nitko nije dovoljno vitak da se uvuče u Zarin S. Sakoi su lijepo pristajali, međutim problem su hlače. Ako ste viši od 185, vrlo vjerojatno će vam hlače biti kratke, te poprilično uske na bredrima. Važno je i napomenuti da je u dućanu bila poprilično velika gužva, pa svakako preporučujemo shopping za vrijeme radnog dana, umjesto subote poslijepodne.

Sljedeći je na listi bio Mango. Izbor je pao na modro odijelo na bijele pruge. Njegov sako koštao je 700 kuna, a hlače su bile 350 kuna. Ispod odijela predlažemo svijetlo plavu košulju koja je stajala 250 kuna, a za obuću klasične smeđe cipele od 800 kuna. Time smo za ovaj svadbeni look potrošili 2100 kuna.

Drugo odijelo koje smo probali u Mangu bilo je crno jer je ta boja zapravo najčešći odabir muškaraca. Ono je bilo nešto skuplje, odnosno sako je iznosio 1000 kuna, a hlače 450 kuna. Ako želite, možete se malo  i poigrati u ovom stylingu. Isfurajte crni T-shirt s detaljem na kragni koji košta svega 80 kuna na popustu. Crne cipele ovdje su logičan odabir za jednostavan look, pa smo tako izabrali jedne lakirane s kopčom koje su koštale 800 kuna. Ovo crno odijelo bi tako platili oko 2300 kuna, a moramo naglasiti kako su Mangova odijela zapravo sasvim lijepo krojena i odlično pristaju. Kao i kod Zare, jedini je problem bila duljina nogavica, no kada zaokružimo cijelu priču, kupiti Mangovo odijelo svakako je dobra investicija.

Nakon Manga, otišli smo u Massimo Dutti i probali jedno sivo karirano odijelo nešto ležernijeg kroja. Massimo Dutti je u usporedbi sa Zarom i Mangom mrvicu skuplji, pa je tako sako koštao 1400 kuna, a hlače 550 kuna. Obični crni T-shirt koštao je 250 kuna, dok smo za obuću odabrali crne lakirane koledžice od 850 kuna, što bi značilo da nas je sve skupa izašlo oko 3000 kuna. Massimo Dutti nudi nešto klasičnija odijela, tako da ako tražite nešto malo 'pomaknutije', Zara ili Mango su vjerojatno bolji izbor. No kako smo prethodno spomenuli, odijela imaju lijepi, ležeran kroj, te vas u njemu zasigurno neće ništa 'stiskati' već ćete se osjećati izuzetno komotno. Valja spomenuti i da je usluga osoblja bila izuzetno pristupačna i voljna pomoći u svakom trenutku

Sljedeći dućan u kojem smo provjerili ponudu bio je - H&M. Ovdje smo se odlučili za nešto ležerniji look, pa smo umjesto klasičnog odijela, išli na varijantu prsluka i hlača. Prsluk i hlače bile su u modroj boji, a ukupno su stajale svega 350 kuna. U kombinaciji s klasičnom bijelom košuljom koja je stajala 180 kuna i smeđim cipelama koje su bile 300 kuna, sve izgleda dosta dobro. Dakle, sveukupno smo potrošili oko 800 kuna, što je poprilično dobar ulov. Moramo napomenuti kako je odabir odijela ovdje poprilično limitiran, te se više zasniva na slobodnom spajanju komada. No znate li kopati kao mi, zasigurno ćete izvući nešto svrsishodno.

Na kraju smo posjetili - Galileo, gdje većina muškaraca odlazi kada su u potrazi za odijelima. Laneno odijelo uhvatili smo na odličnom sniženju od 50%. Dakle cijelo je odijelo nekada stajalo 2400 kuna, odnosno 1200 kuna po novoj cijeni. Ovakvo casual odijelo možete kombinirati na bijele tenisice, a ove su stajale 375 kuna. Umjesto košulje, odabrali smo majicu s kragnom u bordo boji koja je stajala 300 kuna. Time nas je ova snižena kombinacija sveukupno koštala manje od 2000 kuna. Premda Galielo obiluje odijelima, stekli smo jedan 'crno-bijeli' dojam, dakle ponuda je bila poprilično bazična. Ne možemo ne spomenuti i kako je usluga osoblja bila loša. Naime, u dućan smo došli pola sata prije zatvaranja, pa smo vjerojatno zbog toga zatekli takvo nepristupačno ponašanje, iako smo svakako otišli prije vremena zatvaranja. 

Kada sve saberemo i oduzmemo, ponuda muških odijela vrlo je pristojna. Ovisno što tražite i kakav tip odijela volite, svakako možete pronaći nešto za sebe. Kada bi morali izdvojiti jedan brend, onda bi to definitivno bio Mango, jer u konačnom omjeru cijene i kvalitete, zasigurno pruža najbolju ponudu!

Ono kad zaruke pođu po zlu: U videu pogledajte najgore prosidbe ikada!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".