“Oko sreće se treba truditi jer nije uvijek jednaka i iste jačine. Zbog toga je tako posebna."

FOTO: Joanna Paciorek FOTO: Joanna Paciorek FOTO: Joanna Paciorek FOTO: Joanna Paciorek FOTO: Joanna Paciorek
Prozračna bjelina i diskretan uzorak cvijeća, istaknuli su urođenu gracioznost Ines Preindl. Crvena kosa bila je zanimljiva protuteža, a trendi frizure su i inače zaštitni znak TV voditeljice.
Vidi originalni članak

Kada je riječ o voditeljicama koje su obilježile određenu televizijsku eru svojim veselim karakterom, uvijek zanimljivim frizurama i maštovitim stilskim kombinacijama, jedno ime uvijek se nameće i ističe pokraj mnogih. Ines Preindl ovaj put uživjela se u ulogu modela i baš poput prave dive pozirala u ovotjednom editorijalu u kojem smo je odjenuli u zanimljive komade. Tada nam je Ines priznala da posao kojim se bavi uvelike utječe na njezin osobni stil.

- Ja sam dijete estrade. Od petnaeste godine okružena sam stilistima, vrhunskim frizerima i vizažistima.Oni su na neki način formirali moj stil i usmjeravali me, učili su me da treba eksperimentirati dok si mlad, biti otvoren i riskirati kako bih u sadašnjim godinama znala što mi pristaje. Osim eksperimentalnim odjevnim kombinacijama, Ines je svoj imidž gradila i trendovskim frizurama. Za to su, kaže voditeljica, zaslužni salon BBK te Gordana i Zdravko Kovač koji su na nju prenosili sve londonske trendove. Kako i sama priznaje, uvijek je voljela biti drugačije odjevena, a to joj je i danas jako bitno. Što se odjeće tiče, za simpatičnu Ines sve se svodi na spoj ljubavi i igre.

- Kada imate dobru bazu u ormaru, onda više niste opterećeni šopingom i tek tada počnete uživati u modi. Bitno mi je da se dogodi ljubav jer sam od onih koja prvo zamisli što želi i onda to traži. Prilično sam uporna i to je za mene zapravo igra! Međutim, često zna biti stroga sama prema sebi zbog toga što, kako sama kaže, nije manekenske građe pa je svjesna kakve stvari treba izbjegavati u odijevanju.

- Kada se pojavi neki trend koji nije za mene, izbjegavam ga i to je jedino pravilo kod mene. Odjeća treba naglašavati što je dobro i sakriti što nije, kao i šminka! Voditeljica se osvrnula i na svoju vezu s domaćim dizajnerima čiji rad prati, voli i nosi.

- Osim što sam sedam godina imala autorsku rubriku u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’, nastavila sam s organiziranjem modnih panela u sklopu evenata koje radim. Osmišljavam razne teme u koje mogu ukomponirati naše dizajnere. Ponekad ih je teško realizirati, ali trudim se“, kaže Ines te dodaje.

- Što se tiče mog ormara, u njemu ćete pronaći puno kreacija Zorana Aragovića s kojim me spojila ljubav prema bojama i različitim uzorcima. U posljednje vrijeme surađujem i s Kristinom Burjom koja me usrećila najboljim trapericama po mjeri, kao i Mura Pehnec koja radi predivne torbe! Da je dobar i uredan izgled bitan u poslu, Ines vrlo dobro zna. No, koliko je ljepota bitna za posao kojim se bavi?

- Za žene je jako bitno da su ugodne oku, što za muškarce očito ne vrijedi jer ih je malo zgodnih na ekrane, priznaje i kaže kako više ne pati od kompleksa.

- Komplekse sam možda imala kao mlađa djevojka, a što sam starija, sve više prihvaćam sebe takvu kakva jesam. Ne bih ništa mijenjala jer s iskustvom i godinama žene dobiju stav i zrače nekom novom ljepotom koja se ne može kupiti, pa tako i ja. Kako životnim, Ines se može pohvaliti i televizijskim iskustvom. Bez obzira na dugogodišnje iskustvo, Ines otkriva da se i danas bori s tremom.

- Osamnaest sam godina u ovom poslu i svaki put imam laganu tremu prije izlaska na pozornicu ili uključivanja kamere. To nije trema koja te oduzme, već znak da ti je stalo. Iako je njezin profesionalni put danas već duboko utaban, Ines nije oduvijek htjela biti voditeljica, već se to dogodilo kao splet zanimljivih okolnosti.

- Željela sam biti plesačica i u tom sam se smjeru razvijala. Vrhunac je bio od ‘91. do ‘94. godine kada sam plesala u grupi E.T. i tu sam se realizirala kao plesačica. Tek nakon toga zainteresirao me rad na televiziji. Često se dogodi da vas život usmjerava, stavlja pred vas izazove i pokaže vaše nove potencijale, što mi se i danas događa. Ines već dobro poznajemo s malih ekrana, no kakva je zapravo privatno, daleko od kamera?

- Mana mi je što sam zlopamtilo i kao slon sam kad me netko povrijedi. Oprostit ću, ali neću zaboraviti. Vrline je nezahvalno sam sebi nabrajati, ali kažu da sam vrijedna, lojalna i uporna. Ines ima jednostavan pristup prema svim životnim usponima, ali i padovima.

- Kada sam tužna, dovoljan je pogled na mog sina Vita i odmah sam dobro, on je moja dobra energija! U istom tonu dodaje.

- Moj svijet vrti se oko moje obitelji. Ništa mi nije vrednije ni važnije. Zanimalo nas je u kojoj mjeri Ines pripisuje sve u svome životu sreći, na što smo dobili zanimljiv odgovor.

- Oko sreće se treba truditi jer ona nije uvijek jednaka i iste jačine. Zbog toga je tako posebna, jedinstvena i svi je prepoznamo kada se dogodi.
 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".