Inditex zatvorio gotovo 3800 dućana diljem svijeta i ovaj mjesec bilježi pad prodaje za 24 posto

I dok su se gotovo sve trgovine u Kini ponovno otvorile, Business of Fashion piše o zatvaranju Inditexovih dućana diljem svijeta
Vidi originalni članak

Iz španjolskog modnog high street diva, Inditexa, rekli su kako je prodaja ovog mjeseca pala za 24 posto te govore o gubitku od približno 300 milijuna eura s obzirom na to da je prodaja pala zbog pandemije koronavirusa. Iz tvrtke su rekli kako je prerano govoriti o tome kakav će utjecaj pandemija imati na cjelokupan promet u 2020. godini, piše Business of Fashion, te su dodali da odustaju od donošenja odluke o isplati dividendi sve do godišnje skupštine koja je na rasporedu u srpnju. 

Trgovine i prodavači diljem Europe i Amerike bilježe značajan pad prodaje, s obzirom na to da su vlade u brojnim državama pooštrile mjere opreza u nastojanju da spriječe širenje pandemije. Primjerice, u Italiji, Francuskoj i Španjolskoj rade isključivo trgovine za osnovne potrepštine te ljekarne, dok su velike luksuzne trgovine poput Keringa, Macy'sa i Nordstroma u Americi dobrovoljno zatvorile svoja vrata. 

Do srijede, broj zatvorenih Inditex trgovina iznosi 3785 na 39 tržišta, a gotovo sve trgovine u Kini ponovno su se otvorile. 

Pogledajte nesvakidašnji prizor: U izlogu Vesne spose lutke sad nose vjenčanice i elegantne zaštitne maske:

FOTO: Patrik Macek/Pixsell U izlogu Vesne Spose osvanule su lutke s klasičnim vjenčanicama na koje smo navikli, no i jednim dodatkm - maskama za lice. FOTO: Patrik Macek/Pixsell Svi modeli imaju i 'svečanu' masku za lice, a na Instagramu salona vjenčanica za vikend su napisali da su se pobrinuli da su sve mušterije sigurne u salonu i da se osjećaju i više nego ugodno. FOTO: Patrik Macek/Pixsell Uvedeno je i novo radno vrijeme kako bi se zaštitili zaposlenici i klijenti. FOTO: Patrik Macek/Pixsell Jedno je sigurno, ovakav izlog bio je i više nego neobičan prizor koji je iznenadio Zagrepčane. FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".