Ikonski kaput 101801 Max Mare vraća se u kolekciji jesen/zima 2017

Max Mara kaput 101801 kreirala je 1981. godine francuska couture dizajnerica Anna-Marie Beretta.
Vidi originalni članak

Apsolutna jednostavnost, bezvremenska elegancija i savršenstvo u proporcijama ovog kaputa, ostale su netaknute od 1981. do danas, a svi ovi detalji pridonijeli su tome da se ovaj kaput u svijetu mode mode smatra  ikonom stila.

Njegove su karakteristike jasne, radi se o kaputu koji elegantno pada do ispod koljena, a cilj je da izgleda preveliko. Ovaj model kaputa nosile su mnogi supermodeli i slavni, a zasigurno je jedan od razloga zašto i danas toliko obožavamo kapute – odgovaraju uz svaki stil i za svaku prigodu, a odgovara i svim tipovima žena, mlađim i starijim.

Upravo je light motiv svečanog otvorenja trgovine talijanskog brenda Max Mara u centru Zagreba bio je ovaj kupit s dvorednim kopčanje i zasigurno najpoznatiji i najprodavaniji komad svih vremena u povijesti Max Mare.

Kao predmet brojnih izložbi, bio je interpretiran od mnogih afirmiranih umjetnika te je stoga smatran pravim umjetničkim djelom. Jedinstven je, moderan i suvremen, stoga je u ovogodišnjoj sezoni jesen/zime 2016. Max Mara odlučila proslaviti njegov veliki povratak.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".