Igrajna Vargek stoji iza brenda koji spaja unikatnost i nosivost: 'Iggy je ženstvenost, zaigranost i sreća'

Osnovala je svoj brend s ciljem da stvori odjevne komade koji su unikatni, ali istovremeno prilagođeni svakodnevnim potrebama modernih žena
Vidi originalni članak

Igrajna Vargek stoji iza brenda Iggy koji spaja unikatnost i nosivost na izuzetno uspješan način. Igrajna je samouvjerena i talentirana dizajnerica koja stvara kolekcije koje slavi ženstvenost, zaigranost i sreću. Brend Iggy donosi svjež pristup modi i osvaja srca mnogih ljubitelja mode koji traže nešto posebno.

Igrajna je osnovala svoj brend s ciljem da stvori odjevne komade koji su unikatni, ali istovremeno prilagođeni svakodnevnim potrebama modernih žena. Njen dizajnerski pristup odlikuje se pažljivim ručnim radom, kvalitetnim materijalima i posebnom pažnjom prema detaljima.

- U modi sam zapravo cijeli život s obzirom na činjenicu da su mi roditelji imali vrlo uspješan modni brend tako sam doslovce odrastala u radioni, među krpicama, radila u dućanima za prvi džeparac... Iz istog razloga mi vlastiti modni brend i dizajn općenito vrlo dugo nije bio privlačan ni prvi san. Željela sam se baviti filmom, režijom i pisati scenarije ali sam na kraju nekako završila na novinarstvu sto je bila najveća greška i gubljenje vremena za mene. Iggy je krenuo kao concept store u centru grada i to vrlo spontano i neplanirano. Od nalaska prostora do samog otvorenja je prošlo svega 3 mjeseca. Bio je zamišljen kao mjesto druženja, dobre glazbe, Nintendom i tamo ste mogli naći preko 20 lokalnih dizajnera odjeće, nakita, slikara, produkt dizajnera i jedan vrlo malen štender moje robice koji sam osmislila tek tako za gušt. S vremenom je potražnja za Iggy odjećom samo rasla, samim tim i proizvodnja i morala sam odlučiti želim li imati i dalje dućan ili svoj vlastiti brend jer oboje vise nisam stizala kvalitetno raditi. Teškog srca sam zatvorila prvi dućan i posvetila se samo Iggy brendu koji većinom posluje online iako sam tijekom godina uvijek imala showroom u koji klijentice mogu doći po dogovoru - ispričala nam je Igrajna.

Najviše voli stvarati haljine jer ih i sama najviše voli nositi. Drugi po redu bi definitivno bili kaputi koji su pravi statement komadi, rekla nam je dizajnerica pa dodala:

- Mišljenja sam da vam tijekom zime samo treba jedan dobar kaput, a tijekom ljeta nekoliko haljina i većina vaše garderobe je rješena. Tijekom 11 godina rada imala sam zbilja jako puno neobičnih zahtjeva, ali s obzirom na to da većinom ne radim stvari po mjerama (vjenčanice su izuzetak), nisam imala previše problema s tim. Ono sto je možda najčešće je da višim curama produžim rukave ili duzžnu haljine, odnosno nižim djevojkama skratim. -

Proces proizvodnje je zapravo "tipičan" i nema ništa neočekivano u njemu. Prvi korak, ako radi novi model, je konstrukcija što je ujedno i najvažniji dio koji najduže traje. Nakon toga je sve jednostavno, komad se iskroji iz materijala, ide na šivanje i čim je gotov na fotografiranje i objavu na društvene medije. To joj je najbolji test jer odmah dobije feedback od kupaca. Ne radi klasične sezonske kolekcije nego nove stvari na skoro tjednoj bazi. Za njezin stil brenda joj se taj način i ritam poslovanja ispostavio nužnim i najboljim. Osim brenda s unikatnom odjećom, odlučila je pokrenuti i brend s vjenčanicama za sve 'urbane' žene.

- Brend s vjenčanicama sam pokrenula jer sam polagano vidjela da postoji potražnja za nešto jednostavnijim haljinama, koje ne sputavaju, u kojima se možete kretati i plesati cijelu noć, koje su cjenovno prihvatljivije i ono najvažnije, koje možete nositi još jako puno puta nakon samog vjenčanja. Isto tako, željela sam da si žena može priuštiti kupiti tu haljinu, a ne da je primorana na najam. Razumijem da je najam ponekad praktičnije rješenje, ali meni nekako ta ideja nije bila romantična. Iako sam tek krenula prije nekoliko mjeseci s vjenčanicama, napravila sam dosad selekciju haljina koje se dosta razlikuju tako da svaka žena može naći jednu savršenu za sebe bez obzira na stil, veličinu, jesu li trudne.... - objasnila nam je.

Kod stvaranja odjeće, važna joj je i održivost te se trudi koliko god može i da im je proizvodanja takva:

- Svaka krpica se iskorištava, minimalizira se otpad, ne radim zalihe odjeće sezonski nego se svaka stvar radi po narudžbi tako da mi nikad ne ostaje višak. Pogotovo s vjenčanicama mi se čini da smo na dobrom putu jer potičemo djevojke da to nije haljina za jednu večer nego im dajem savjete kako ih stilizirati nakon samog vjenčanja, postoji također opcija skraćivanja ili farbanja u drugu boju. -

Što se tiče inspiracije za pokretanje vlastitog brenda i stvaranja unikatne odjeće, Igrajna nam je otkrila da je inspiriraju različiti ljudi tijekom različitih perioda njezinog života.

- To su nepoznate djevojke na ulici, poznati glazbenici iz 70-ih, stare dotjerane bakice u gradskoj kavani ili glumica iz crno bijelog filma. Inspiracije i "uzori" su neiscrpni. Ako moram izabrati samo jedan, bit ću malo predvidiva i reći Carrie Bradshaw, ali ne samo zbog odjeće i stila nego i njenog pristupa modi koji je neopterećen, zabavan i zaigran kako bi i trebao biti - rekla nam je.

- Iako nemam dugoročnih planova za Iggy s obzirom na to da se još uz to bavim s različitim stvarima i volim stalno učiti nešto novo, voljela bih možda ponovno otvoriti mali Iggy dućan (možda u nekom drugom gradu). Iako je online poslovanje i sadašnjost i budućnost, fali mi taj osoban kontakt s mušterijama - zaključila je talentirana dizajnerica.

Pronađite najbolje dizajnerske parfeme po super cijenama tijekom ljetnog sniženja
Kraljica Camilla pojavila se na Wimbledonu u bijeloj haljini sa crnim prugama i elegantnim nakitom
Pokazala je kako s lakoćom kombinira klasiku i trendove, a u bijelom od glave do pete izgleda odlično

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".