I prestižni Vogue piše o Zagrebu: Nakon pobjede, preporučili što vidjeti, gdje jesti, kupovati...

Vidi originalni članak

Da je nogomet zbilja odličan promotor turizma, dokazao je i američki Vogue na kojem je osvanuo članak "Što posjetiti u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske?" - u njemu je Katarina Kovac, autorica hrvatskih korijena, objasnila kako su Dubrovnik i Split vjerojatno najpoznatija domaća odredišta, no da glavni grad nudi također mnogo toga za istražiti. 

Katarina je rekla kako nikad do sad, kad je posjećivala rodbinu u Zagrebu, nije shvaćala kolika je sretnica što je okružena tolikom poviješću i kulturom. Sad, kad je Hrvatska došla u finale Svjetskog prvenstva, došao je i pravi trenutak za posjetiti njezin glavni grad! 

Hotel Esplanade prepoznat je kao kultno mjesto gdje se može odsjesti, a za one koji žele biti u samom srcu Zagreba, tu je Hotel President Pantovčak. La Štruk su naveli kao jedno od najpopularniji mjesta za kušanje ovog tradicionalnog jela, dok je Dubravkin put prepoznat kao mjesto gdje se mogu probati ukusni morski specijaliteti. 

Iako je od centra udaljen 20-ak minuta vožnje, A Most Unusual Garden i njegova kućica na drvetu smatraju se genijalnim mjestom na kojem se može popiti piće, tako da je vrijedno vožnje i putovanja javnim prijevozom. Amelie Cafe broj je jedan za sve slatkoljupce - idealno je mjesto za isprobati macaron ili tortu od pistacija.

Žakline Troskot iz Amelie je rekla:

Kakva lijepa vijest. Prije 2-3 godine preporučili su nas u NY Timesu, a ovo je znak da i dalje dobro radimo!

Zrinjevac je neizostavno mjesto kojim treba prošetati, ali i uživati ležeći na travi ili u glazbenim nastupima. Nakon opuštanja u divnom parku, treba se uputiti prema Tomislavcu, a nakon toga popeti se do crkve sv. Marka - must see mjesta koje morate vidjeti ako ste volite austro-ugarsku kulturu. Ljubitelji muzeja bit će oduševljeti Muzejem prekinutih veza koji pruža emocionalno, a istovremeno humoristično iskustvo kroz brojne prekide iz raznih dijelova svijeta - u njemu se može pronaći sve, od starih CD-a do tostera, a svaki predmet priča svoju priču! 

Tržnica Dolac prepoznata je kao šarmantno mjesto gdje se može kušati lokalna hrana, a prodavači iz svih dijelova Hrvatske prodaju dnevno svježe proizvode. 

Govoreći o shoppingu, Maria store trgovina je broj jedan u kojem se mogu naći popularni dizajnerski brendovi poput Alexandera Wanga, Alaïe i Stelle McCartney. Nisu zaboravili ni domaće dizajnere pa su preporučili I-GLE za koji autorica tvrdi kako ima kultni status u Zagrebu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".