I ove zime nosimo velur; strastveni materijal koji će svakoj kombinaciji dati dozu luksuza

Ova sofisticirana tkanina pruža luksuzan osjećaj i ima moć svaki outfit učiniti još elegantnijim i glamuroznijim. Pripremili smo dizajnerske komade za inspiraciju
Vidi originalni članak

Povratak devedesetih godina u modu u centar pozornosti stavio je još jedan trend tog upečatljivog i razigranog modnog desetljeća  – velur. Iako bismo mnoge trendove iz devedesetih najradije zaboravili i poželjeli da više nikad ne dođu u modni fokus, s velurom nije tako. Baš suprotno, ova sofisticirana tkanina pruža luksuzan osjećaj i ima moć svaki outfit učiniti još elegantnijim i glamuroznijim. Niti jedna sezona nije tako raskošna i bogata materijalima kao zimska, a s hladnim danima uvijek se rado vraćamo upravo veluru. Riječ je o iznenađuje svestranoj tkanini koja je, prije svega, bila namijenjena večernjim izdanjima, no trendseterice su brzo uvidjele da je velur odličan odabir kad svakodnevnu kombinaciju treba podići na malo elegantniju razinu, bez mnogo truda.

Možete ga nositi već na posao ili neko druženje, dovoljno je tek traperice i basic majicu upotpuniti sakoom od velura i nećete proći nezamijećeno. Svake nam zime dolazi u novom, osvježenom izdanju pa dizajnerske i high street kuće u novosezonske kolekcije uvijek ubace još jedan dodatak ili odjevni komad presvučen u ovaj luksuzan materijal.

No, prije dodavanja (novog) komada od velura u postojeću garderobu, oprezno! Dobro razmislite jer kombiniranje ovako raskošnih materijala može biti pomalo komplicirano – i dok će na modnoj pisti velur-look od glave do pete izgledati spektakularno, toliko da ćete ga odmah poželjeti doslovno prekopirati u vlastite stajlinge, u stvarnom životu priča je ponešto drugačija. Ukombinacijama za svaki dan to može biti malo teže nego što izgleda, upravo zbog luksuznog dojma koji velur ostavlja pa se može stvoriti dojam suprotan od željenog.

Stoga, umjesto kopiranja looka s piste, možda je bolje uložiti u dva ili tri klasičnija komada koji će biti nosivi i onda kad velur-trend ostavimo iza sebe, a odlično će se uklopiti s postojećom garderobom poput traperica, dolčevita i basic majica. O formalnim i glamuroznim prigodama sada možemo samo maštati, no upravo je u takvim prilikama velur glavna zvijezda. Sako, efektne hlače, kao i večernja haljina uvijek su dobre ideje koje ne poznaju prolaznost trendova, a kad je riječ o modnim dodacima, sjajna i efektna torbica savršeno će upotpuniti svaki stajling, pogotovo kad su u pitanju glamurozne prigode. Diane von Furstenberg svoju je kultnu haljinu na preklop, za koju se kaže da pristaje svakoj figuri, odjenula u velur i dala joj još moćniji izgled, dok Dolce & Gabbana te Michael Kors imaju nepogrešivu formulu za večernju haljinu s wow-efektom.



Naravno, najodvažniji se uvijek mogu odlučiti za velur od glave do pete, u vidu upečatljivog odijela koje će biti savršena zamjena i za najraskošniju haljinu. Čak ni pretjerani modni dodaci nisu potrebni, već će salonke, decentne naušnice i neizostavni crveni ruž biti sasvim dovoljni.

Kad je riječ o kombinacijama za svaki dan, hrabrije se fashionistice uvijek mogu odlučiti za ležerne hlače presvučene u velur koje izgledaju sve, samo ne casual. Takav će se model, kakav smo pronašli i u H&M-u po pristupačnoj cijeni od 260 kuna, lijepo uklopiti i u poslovne outfite, ako dress code dopušta nešto drugačije kombinacije i pomaknutu klasiku. Iako je velur, sve samo ne jednostavan, i obožavatelji minimalističkih kombinacija pronaći će 'the' dodatak za sebe, samo trebaju zaviriti na dio s modnim dodacima, točnije torbicama – velur u zelenoj i plavoj varijanti, kakve predlažu Burberry, Gucci i Christian Dior izgledaju decentno, a obogatit će svakodnevne kombinacije.



Velur je svoje mjesto pronašao čak i u kosi, i to na schrunchiejima – zaboravite na ležerne punđe i repove jer će ovakav dodatak svakom beauty look dati wow-efekt pa će i frizure, koje su do sada djelovale obično, izgledati upečatljivo.

Najbolje komade od velura iz dizajnerske i high street ponude, potražite u galeriji

Haljina na preklop, Diane von Furstenberg, Outnet, 304 eura Bordo haljina bez rukava, Dolce & Gabbana, net-aporter.com, 780 eura Plava dolčevita, Dries Van Noten, net-a-porter.com, 195 eura Pulover, H&M, 10 eura Mašna za kosu, H&M, 7 eura Jakna sako, Gucci, net-a-porter.com, 1290 eura Zelena torba s ručkom, Gucci, Matchesfashion, 1100 eura Široke hlače, H&M, 35 eura Duga haljina, Michael Michael Kors, Outnet, 116 eura Zelena haljina na bretele, Reformation, net-a-porter.com, 310 eura Jakna sako, Tory Burch, net-a-porter. com, 660 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".