I lijepa Izabel nosi najpopularniju trenirku: Napravljena je od ostataka hrane i biljaka, a za nju postoji lista čekanja

Za komplet gornjeg i donjeg dijela potrebno je izdvojiti približno 300 dolara, a pored najpopularnijih komada gotovo će vas uvijek dočekati natpis - sold out
Vidi originalni članak

Trenirke i ležerni komadi zavladali su društvenim mrežama posljednjih nekoliko tjedana, a nama je posebno za oko zapela jednostavna trenirka koju smo vidjeli na profilima brojnih fashionistica. Riječ je o brendu Pangaia koji trenirke izrađuje od recikliranih materijala, a pored većine komada na njihovom web shopu već danima stoji natpis "sold out", što najbolje svjedoči o njihovoj popularnosti. Ovaj brend obožavaju i zvijezde poput Belle Hadid, Pharrella Williamsa i Justina Biebera, a mi smo primijetili kako ju je u svoju garderobu dodala i jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, Izabel Kovačić, čiji stil jednostavno obožavamo.

Osim kompleta hoodiece i donjeg dijela trenirke, u kolekciji se mogu pronaći i sweater majice, jednostavne majice, kao i kratke hlače, a posebno je zanimljiva činjenica da je za izradu jednog para hlača potrebno 28 recikliranih boca. Iza Pangaie stoji kolektiv sastavljen od kreativaca koji su prethodno radili za vodeće svjetske modne konglomerate, među kojima je i LVMH. 

U kreiranu se vode filozofijom koja je ravnoteža znanosti, tehnologije dizajna i ekološke održivosti, a tim čini 90 posto žena. Maria Srivastava, direktorica brenda, rekla je za Vogue da su cijela tvrtka, kao i sve pozicije, izgrađene na temelju zasluga, a znanstvenica Amanda Parkes je dodala: 

- Našu filozofiju nazivamo "visokotehnološkim naturalizimom", a ovakvoj je tehnologiji trebalo 10 godina da se potpuno razvije. Veseli nas izrađivati odjeću od različitog otpada, od banane, preko kave i ananasa pa do grožđa i javuka. Želimo iskoristiti otpad koji nastane na bilo kojem mjestu u prirodi i zauvijek ostati u carstvu regeneracije.

Trenirke su unisex, a sve su boje nastale prirodnim putem, također od ostataka hrane i otpada, od voća i povrća, kao i od biljaka, zbog čega je paleta boja uistinu široka. Svi modeli su minimalistički, a na njima se tek nalazi natpis:

- Ova je trenirka napravljena od reciklirane, organske mješavine pamuka, a obojena je ekološki prihvatljivim bojama, s recikliranom vodom. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".