Promjene u kraljevskom stilu: I Elizabeta II. odriče se pravog krzna!

Službena stilistica kraljice Elizabete II. Angela Kelly izjavila je da kraljica više neće nositi pravo krzno, prenosi britanski Telegraph.
Vidi originalni članak

U svojim novim memoarima, The Other Side of the Coin, Angela Kelly napisala je: "Ako Njezino Veličanstvo bude prisustvovalo događanjima za izrazito hladnog vremena, od 2019. pa nadalje koristit će se umjetno krzno koje će je grijati."

Unatoč tomu što ima zavidnu kolekciju krznenih kaputa i ogrtača, kraljica je odlučila prestati nositi po životinje štetnu odjeću. Međutim, glasnogovornik Buckinghamske palače za Bazaar.com potvrdio je tu informaciju naglašavajući da će svi novi krzneni outfiti koji budu dizajnirani za kraljicu biti s umjetnim krznom, što ne znači da će svi dosadašnji krzneni odjevni komadi biti zamijenjeni ili da ih kraljica više nikada neće nositi. Ono što već ima, nastavit će nositi. 

Mimi Bekhechi, PETA-in direktor internacionalnih programa komentirao je kako je ovakva politika vrlo značajna jer i 95% britanske javnosti također odbija nositi pravo krzno te da je odluka kraljice Elizabete II. odraz njihovog raspoloženja.

To što je Kraljica pokazala svoju ekološku osviještenost šalje snažnu poruku da je pravo krzno izašlo iz mode i više ne pripada Britancima. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".