Hrvatski dizajn na 88.dodjeli Oscara

Crvenim tepihom 88. dodjele Oscara novinarka Sandy Cohen prošetala je haljinu s potpisom hrvatskog dizajnera Natalija Đangradovića
Vidi originalni članak

Što znači biti u pravo vrijeme na pravom mjestu, a pogotovo ako je to 'pravo mjesto' Los Angeles u danima neposredno prije najglamuroznije svečanosti na svijetu, dodjele Oscara, uvjerio se je ovih dana i mladi hrvatski modni dizajner Natalio Đangradović. Natalio se prije desetak dana uputio na odmor u L.A., a nakon svega tri dana boravka u L.A.-u mladi Dubrovčanin je upoznao poznatu celebrity novinarku Sandy Cohen koja izvještava o dodjeli Oscara za The Associated Press. Sandy Cohen je baš bila u potrazi za odgovarajućom haljinom koju bi odjenula za oscarovski 'red carpet'. U razgovoru sa Natalijom brzo su se dogovorili i Sandy je shvatila da joj baš Natalio može dizajnirati i izraditi haljinu kakvu bi ona željela nositi na ovogodišnjoj 88. dodjeli Oscara. Ona već šesnaest godina sudjeluje na dodjeli Oscara i jedina je novinarka koja s pozornice prati sva zbivanja te prenosi i intervjuira sve dobitnike prestižnog Zlatnog kipića, a pri odabiru haljine bilo joj je vrlo bitno da kreacija bude glamurozna, ali i iznimno udobna kako bi se u njoj osjećala nesputano dok radi.

Natalio je imao samo tjedan dana da kreira haljinu i bila je dovršena doslovce u zadnji tren,  neposredno prije nego što se Sandy trebala uputiti u slavni Dolby Theatre.

Novinarka nije nimalo skrivala svoje oduševljenje haljinom s hrvatskim dizajnerskim potpisom i izjavila je da joj je Nataliova haljina najbolja od svih ostalih i da nije nikada prije dobila toliko komplimenata za haljine koje je odjenula na oscarovskom crvenom tepihu.

Tako se 'red carpetom' 88. dodjele Oscara prošetala i jedna haljina s hrvatskim dizajnerskim potpisom. 

Za Natalija Đangradovića ovo je zaista veliki dizajnerski uspjeh. Svoju prvu samostalnu reviju imao je u Sarajevu 2009. godine, a na zagrebačkoj Visokoj školi Callegari završio je smjer za modnog stilistu. Svoje modne revije, uglavnom svečanih haljina, imao je u sklopu zagrebačkog Dreft Fashion Weeka. Da ga čeka zanimljiva modna karijera, nije nimalo upitno. 

Sandy Cohen je već 20 godina novinarka, a njezine su tekstove objavljivali časopisi poput The Los Angeles Times, New York Times, Washington Posta i Boston Globea. Za The Associated Press iz njezinog rodnog L.A.-a izvještava od 2005. o slavnim osobama iz svijeta filma, televizije i glazbe. Samo neki od celebrityja koje je tijekom svoje dosadašnje novinarske karijere intervjuirala su i Elizabeth Taylor, Hugh Hefner, Johnny Depp, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Harrison Ford, Samuel L.Jackson, Jennifer Lopez, Jon Stewart, Steve Martin, Tony Bennett, Taylor Swift...Izvještava i sa dodjele Zlatnog globusa, Sundance Film Festivala, nagrada Emmy, Grammy i MTV Awards, a surađuje i sa magazinom InStyle. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".