H&M-ov veliki korak unaprijed

H&M uskoro će predstaviti liniju trapera koja je u cijelosti napravljena od recikliranog materijala. Ovim potezom H&M još je jednom podigao ljestvicu visoko stoga će i ostali high street brendovi morati početi razmišljati o ovom rastućem problemu.
Vidi originalni članak

Sa svojom "conscious" linijom H&M je poznat kao brend koji posvećuje pažnju očuvanju okoliša i reciklaži. Predvodi listu high street brendova kao ekološki najosvješteniji brend. Sa ovim potezom tu je poziciju još jednom učvrstio. Nova linija napravljena u potpunosti od recikliranog trapera i pamuka a svjetlo dana ugledati će 7.rujna. 

"H&M želi stvoriti zatvoreni krug za svoj tekstil, u kojem se tkanine od neželjene odjeće mogu u potpunosti reciklirati i iskoristiti za proizvodnju novih modela"- kažu zaposleni na ovom projketu. "Cilj je smanjiti utjecaj modne industrije na okoliš, ograničavajući otpad koji odlazi na odlagalište ali i očuvanjem prirodnih resursa koji se koriste u proizvodnji tkanina."

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".