Helena Christensen popularna je manekenka iz 90-ih, a sada je prošetala pistom na Tjednu mode u Kopenhagenu

Tijekom 90-ih, postala je traženi model za renomirane dizajnere kao što su Karl Lagerfeld, Gianni Versace i Yves Saint Laurent, između ostalih.
Vidi originalni članak

Rijetkost je danas vidjeti supermodele iz 90-ih, a još je rjeđe vidjeti ih kako izlaze na modnu pistu, ali Helena Christensen upravo je oduševila obožavatelje mode kada se iznenadila na reviji Stine Goye na Tjednu mode u Kopenhagenu .

Helena Christensen je danski supermodel, fotografkinja i bivša kraljica ljepote. Svjetsko priznanje stekla je svojim upečatljivim izgledom, staloženošću i svestranošću u modeliranju raznih modnih kampanja i pojavljivanju na naslovnicama brojnih uglednih časopisa, a bila je i anđeo za Victoria's Secret.

Postala je traženi model za renomirane dizajnere kao što su Karl Lagerfeld, Gianni Versace i Yves Saint Laurent, između ostalih. Također je poznata radila s fotografima kao što su Peter Lindbergh i Herb Ritts, pridonoseći nekim od najlegendarnijih modnih slika 1990-ih.

Kolekcija proljeće/ljeto 2024. prikazana je usred jedne od zajedničkih uličnih večera po kojima je Kopenhagen poznat. I dok je zatvarala reviju, Helena je prošetala pistom koja je bila ukrašena motivima koji je izradio jedan od stanovnika ulice.

“Želja mi je potaknuti našu publiku na razmišljanje o značaju 'doma' kao emocionalnog sidra u našim životima,” objasnila je Stine Goya, kreativna direktorica. “To je mjesto gdje nalazimo pripadnost, utjehu i podršku. 'Dom' nije ograničen na određenu lokaciju; može se manifestirati u zagrljaju voljene osobe, smijehu obitelji i prijatelja ili zagrljaju zajednice.”

Predstavljajući kolekciju nesvjesno prijeko potrebnu onima od nas koji smo proveli posljednja dva mjeseca žaleći se na tako jednolično i tmurno ljeto, ovo je bila prava proslava boja, tekstura i cvjetnih naglasaka koja je odmah ulila osjećaj radosti. 

Osvježavajuće za brend koji je toliko obožavan zbog svog odvažnog printa, proljeće/ljeto 2024. donosi estetiku sa samo suptilnim cvjetnim i jacquard detaljima koji naglašavaju komade.

"Uvijek se veselim", otkrila je Stine. “Radim na sljedećoj kolekciji i tražim inspiraciju oko sebe. Rijetko odvojim vrijeme da razmislim o našem putu kao brenda. Za proljeće-ljeto 2024. osjetila sam neodoljivu želju da učinim upravo to. Odvojila sam trenutak da se osvrnem na naš razvoj i zadubim se u neke od mojih ranih stilskih referenci koje su doista izgledale kao povratak kući. I dok je počelo odrazom, ova kolekcija djeluje moderno i svježe.”

Zvijezda nove Dive je stomatologinja Anja Sesar: 'Uvijek može bolje i više, ali prije svega treba biti čovjek'
Kratak top, cargo hlače i cool vesta: Ova zgodna dama zna kako 'isfurati' odlične komade na ležeran način
Financijska analitičarka u outfitu bez greške: 'Rijetko nosim ravnu obuću, bolje se osjećam na visini'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".