Guerlainov vizažist: "Najbolji beauty savjet dobio sam od majke - piti puno, puno vode! "

Povodom 190 godina postojanja Guerlaina kao branda razgovarali smo ekskluzivno s Guerlainovim vizažistom s internacionalnom karijerom, Anthony Chassetom.
Vidi originalni članak

 

Imamo zadatak za vas: morate se našminkati i srediti frizuru za samo 10 minuta. Kako ćete to napraviti?

Neću skinuti make-up koji već imam na sebi, samo ću obnoviti podlogu kompaktnim puderom Parure Gold, malo Terracotta brončanog pudera, i malo korektora Precious Light, najboljeg prijatelja svake žene, i neku superzavodljivu nijansu ruža. Za frizuru mi je žao, jer je nemam puno…

Sjajno, hvala vam na tome. Kako ste započeli svoju karijeru u Guerlainu? Sjećate li se trenutka kada ste shvatili da je svijet ljepote vaša strast?

Mislim da sam imao 4 ili 5 godina kad sam otkrio ‘moć’ make-upa gledajući svoju majku kako nanosi maskaru i ruž za usne. Sjećam se i njezinog parfema: Samsara, orijentalni miris kojeg osjećam i sada dok razgovaramo. Nakon što sam 15 godina proveo kao profesionalni plesač u mjuziklima, morao sam odabrati slijedeći životni korak jer, kao što znate, radni vijek plesača je uvijek kratak. Nije mi puno trebalo da se odlučim za make-up. Bio sam jako sretan kada sam započinjao tu svoju novu karijeru vizažista. I sada sam. Stoga, mislim da je ljepota uvijek bila moja strast, i motivacija, a s Guerlainom imam jako dugačku ljubavnu priču, i dan danas od njih učim, i dan danas sam strastven u vezi njega.

Što za vas znači idealna beauty-rutina?

Za mene to znači odabrati teksture koje su u harmoniji s našom kožom, bilo da je ona suha, masna ili normalna. Pritom mislim i na teksture naše njege, i našeg make-upa. Za početak, čišćenje, tonik, serum, krema za lice i za područje oko očiju nisu opcija, ako želite izbjeći beživotnu, umornu kožu, ili pak bore. Da, koža je najveći organ našeg tijela, i posljednji organ po redu koji prima blagodati svega što jedemo i pijemo: zbog toga joj moramo pomoći da i izvana dobije sve što joj treba da bude dobrog izgleda, i dobrog zdravlja. Maske, pilinzi, posebni tretmani, sve je to dobrodošla podrška našoj koži. Make-up je ovdje kako bi ‘unaprijedio’ i naglasio našu prirodnu ljepotu. Ali, moja temljna beauty-rutina je sljedeća: najvažnije dvije stvari su podloga i puder za lice. Izbor ta dva proizvoda mora biti savršen. Nakon toga, za zdravi izgled kože, tu je brončani puder ili rumenilo, maskara za volumen trepavica, što potpuno mijenja izgled, i na kraju, ruž za usne, kojeg volim zvati ‘sluga vašem nezaboravnom osmijehu’. Ujutro odaberite neku prirodnu ‘nude’ boju, popodne neku žarku, a navečer tamniju, hrabriju nijansu.

Koji je najbolji beauty-savjet koji ste dobili, i od koga?

Moja majka mi je davno rekla: ako želiš imati lijepu kožu, moraš piti samo vodu, i to puno. Otkad znam za sebe, trudim se slijediti njezin savjet, i mogu vam reći da dobivam puno komplimenata za svoju kožu!

Kada biste mogli dati savjet samome sebi sa 20 godina, koji bi to savjet bio?

Nemoj početi pušiti i idi u teretanu.

Što je najnevjerojatnije što ste naučili u vezi kozmetike otkada radite u Guerlainu?

Još uvijek se svaki puta ugodno iznenadim, i ponosan sam na to koliko Guerlain ulaže u istraživanja i inovacije, i koliko se trudi biti ekološki osviješten. Ali najviše od svega, divim se filozofiji koja je ista od početka, a to je kreirati jednostavne proizvode s najboljim sirovinama.

Top 3 proizvoda bez kojih ne možete živjeti su…

Losion Nectar de Miel Abeille Royale koji koristim prije seruma ili kreme za pripremu kože, Youth Watery Oil Abeille Royale za izgled zdrave, punašne i blistave kože, i krema Orchidée Imperiale protiv bora.

Imate li neki savjet za mlade djevojke koje su ovisne o svijetu ljepote i kozmetike, i sanjaju o karijeri u beauty-industriji?

Imam: krenite odmah, nemojte čekati! Studirajte, proučavajte sve: make-up, kožu, mirise, teksture, sve što vam može pomoći da postanete najbolji u svom poslu, uvijek budite strastveni, i zgrabite svaku priliku da negdje otputujete, jer na putovanjima diljem svijeta upoznajete nove kulture, nove beauty rituale i običaje koji vas obogaćuju. Osim toga, danas je vrlo važno poznavati beauty-scenu sa svih strana svijeta.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".