Gospođa od koje možemo mnogo naučiti: "Oduvijek volim minimalizam i klasične stvari, nisam ni kao mlada trčala za trendovima!"

Naš Goran Čižmešija fotografirao je damu koja može biti vječna ispiracija svojim stilom
Vidi originalni članak

Raba Pacher umirovljena je pedagoginja, a u šetnji gradom teško ju je ne zamijetiti s obzirom na činjenicu da jednostavno odiše elegancijom, poput neke Parižanke. 

To je primijetio i naš Goran Čižmešija, koji ju je i zamolio za fotografiju, a ona je vrlo rado s njim porazgovarala i otkrila mu male tajne svog odličnog stila. Nemamo ništa za nadodati, samo zaključiti da od nje uistinu mnogo možemo naučiti! 

Goran: Oprostite, mogu li vas poslikati za Divu od Večernjeg i saznati nešto o Vama i Vašem stilu? Gledao sam kako elegantno šećete s cigaretom u ruci, podsjetili ste me na Parižanke, čak malo ličite na Coco Chanel.

Raba: Hvala na komplimentu, inače se ne volim slikati, ali kad ste me tako lijepo zamolili, ne mogu Vas odbiti. Inače sam strastvena pušačica, pa se ne ustručavam pušiti na ulici, iako je to kod nas nepristojno. Ali, ne bih se slikala s cigaretom, a i stavila bih naočale, ipak sam gospođa u godinama. Nisam Parižanka, ali na neki način jesam strankinja. Makedonka sam rođena u Skoplju, udala se za Zagrepčanina njemačkog porijekla i dugo smo živjeli u Münchenu, a od 2007. godine sam tu.

Iako nisam Zagrepčanka, moram priznati da su Zagrepčanke najelegantnije žene, a Zagreb najljepši grad. Što se tiče mog odijevanja, oduvijek volim minimalizam i klasične stvari, nisam ni kao mlada trčala za trendovima. Mom je pokojnom suprugu bilo po volji što se ne odijevam upadljivo, a ljudi su zbog mog stila mislili da sam Zagrepčanka.

Već dugo dajem odjeću šivati kod šnajderice, suprug mi je govorio da to ne spominjem u Münchenu jer je u Njemačkoj šivanje po mjeri jako skupo i može si ga priuštiti samo teška elita. Kod nas to nije tako, već 15 godina mi pojedine stvari šiva ista šnajderica Sanja Kotarac, moram je spomenuti jer stvarno zaslužuje sve pohvale. Ona mi je sašila ovaj sako i suknju, kaput je Hallhuber, a šešir je star 20 godina. Torba ipak je u trendi boji, ali je zato minimalistička i nije neka poznata marka. Možete li mi reći kad će to izaći da si kupim novine? Ne koristim kompjuter pa bih voljela imati sliku na papiru.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".