Glam eko bunde

Bunde su uvijek bile sinonim za luksuz, no danas možete izgledati jednako glamurozno u umjetnom krznu...
Vidi originalni članak

Umjetno krzno favoriziraju mnoge zvijezde koje se tako, i uz PETA-u, bore protiv okrutnog iskorištavanja životinja zbog luksuza. Ove sezone primjećujemo kako su bunde od umjetna krzna popularnije nego ikad; bilo da želite nositi zaigranu ovčicu, vrlo čupavu i dugu dlaku, šišano krzno, realistične imitacije lisice, kanadske kune i nutrije ili pak krzno u nekoliko jarkih boja. Tržište trenutačno nudi sve to, u vrlo različitim cjenovnim razredima. Kreiranju s umjetnim krznom okrenuli su se i domaći modni dizajneri. Njihov odabir je klasičan, u bojama koje se uklapaju u svačiji ormar, a krojem odgovaraju velikom spektru žena. Ima li boljeg vremena od blagdana da nosimo ovakvu raskoš? Kažu kako ništa na svijetu ne grije kao pravo krzno, no razvojem tehnologije i umjetna krzna postaju sve toplija, a pritom nećemo na savjesti imati nijednu nevinu životinju.

Aleksandra Dojčinović jedna je od prvih koja je kod nas popularizirala umjetno krzno, a pamtimo ono ružičaste boje, komad koji su te sezone svi htjeli nositi.

Trenutačno u prodaji drži bundu “Ines”, koja dolazi u sivoj i crnoj boji, a može se nositi opušteno ili stisnuta u struku kada poprima sasvim drukčiju formu. I eNVy room, dvojac poznat po sanjivim vjenčanicama i večernjim haljinama ovu sezonu lookove je nadogradio bundama od ekološkog ovčjeg krzna. Bunde dolaze u dva vrlo slična kroja, dužem i kraćem, a možete birati i između snježnobijele, crne ili crno-bijele varijante. Njihove su bunde idealne za nošenje i uz večernje i uz dnevne kombinacije jer jednako dobro pristaju uz svilu kao i uz traper.

Modni kritičar Boris Banović uspješno pliva i dizajnerskim vodama, vjerojatno instinktivno osjećajući što žene žele: biti seksi, imati dobre dnevne i večernje kombinacije, a sve to začiniti dozom luksuza – umjetnim krznom. Njegove bunde sasvim su različitih boja i krojeva; crveno-crno-siva idealna je za dnevne kombinacije kojima će dati dozu otkačenosti, crna bunda ravnoga kroja djeluje vrlo poslovno i damski, a crno-siva je za seksi večernji izlazak.

Sve o eko bundama, a i više od toga pročitajte u novoj Divi koja je na kioscima od subote 12. prosinca. Osim ove teme u rubrikama Moda i Beauty temeljito smo se pripremili za uzbuđenjima koja nas čekaju ovaj mjesec: proslavama, izlascima i svečanim prigodama za koje se valja urediti.  Ako požurite i kupite je baš u tu subotu, u paketu s Večernjim listom, na poklon dobivate Liquid Silk, kremu za ruke s mirisom bergamonta ili lavande. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".