Fresh Island Festival: Koji su najveći zrćanski modni trendovi?

FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr FOTO: Dario Dunaj za Diva.hr
Nakon samo pet godina postojanja, hip hop festival Fresh Island, našao se bok uz bok s poznatim domaćim festivalima poput INmusica i Hideouta, koji već dugi niz godina slove kao najpoznatiji pomodni festivali u Hrvatskoj.
Vidi originalni članak

Bilo da duguje to pretežito stranim posjetiteljima poput Britanaca i Francuza koji mu se redovno vračaju, ili činjenici da njegova vibra jednostavno potiče kreativnost kod posjetitelja, Fresh Island se svakako istaknuo kao street style meka, gdje je bitno ne samo dobro se odjenuti, već i koga si odjenuo. 

Očekivano, na hip hop festival se ne može doći bez dobrog para tenisica, a svoj "shoe game" Fresh Islandovci shvaćaju jako ozbiljno; limitirane edicije Nike Air Force, kao i New Balance tenisica vidljive su na svakom koraku, ali i najvrući komadi na tržištu poput Yeezyjevih modela, kao i onih brenda Buscemi ili pak Balenciaga. Iako, neupitno, ovu godinu pobjedu odnose najklasičnije natikače! Adilette, njihove Nike inačice, pa i one high street brendova, bilo s čarapama ili bez, najnošenija su obuća ovogodišnjeg festivala, u toj mjeri da su mu bile zaštitni znak. Jedan od omraženijih komada obuće ove godine doživljava svoj vrhunac, no nakon što smo se uvjerili u to kako pašu na 101 ljetnu kombinaciju i zaista su udobne - usudili bi se reći da će tu i ostati.

Muška moda na Freshu je očekivana za jedan festival takve tematike; bermude za kupanje, tzv. wife-beater potkošulje, Calvin Klein bokserice koje vidno vire iz hlača, lanci oko vrata, dresovi i markirani traper te T-shirtovi komadi su bez kojih se naprosto ne može spakirati za ovaj kratki hip hop "maturalac", no oduševilo nas je i koliko je dečkiju hrabro kombiniralo trendove; Od glave do pete u istom cvjetnom printu, nošenje ružičastog asesoara i furanje naušnice u nosu koja je spojena lancima na naušnicu na uhu samo su neki od cool trenutaka koje smo imali prilike vidjeti tijekom ove tri vruće ljetne noći...

Ženska moda, s druge strane, više je okrenuta isfuravanju golotinje, no kakvom modnom slojevitošću, što je prilikom kao i vremenskim uvjetima, sasvim opravdano. Tijekom dana popularne su bile mrežaste i prozirne haljine ispod kojih se naziru otkačeni krojevi kupaćih kostima. Jedan od najvećih trendova tijekom festivala bili su custom made kupaći kostimi, koji se kao takvi sve više mogu kupiti i klasično putem eBaya. Njih su kombinirale uz dobre sunčane naočale i mnoštvo metalna nakita. Za večer su pak, najčešće ostajale u ravnoj obuči, no posegnule bi za uskim haljinama koje su isticale sve adute, kao i već uniformiranom festivalskom looku - crop topu i vrućim traper hlačicama. Ono što je vrijedno spomena je i genijalna šminka koju su dame isfuravale za dnevne i večernje prilike. Eksperimentiranje make upom išlo je i van granica već očekivanog konturiranja, pa smo imali prilike vidjeti i mnoštvo "fresh faced" lookova, s obaveznim glowom ili pak glitterom, kao i nešto otkačenije lookove ukrašene naljepnicama. 

U tri dana Fresh Islanda na Pagu smo prošli sve od paklenih vrućina do kiše pa i orkanske bure, no fashionisti nisu posustali i ostali su otporni u svim uvjetima. Ovo je svakako jedan od festivala gdje vrijedi doći po modnu inspiraciju!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".