Francuski književnik: "Žene od 50 godina prestare su za voljeti, njihova tijela nisu izvanredna"

Izjava Yanna Moixa brzo je odjeknula društvenim mrežama, a negativne reakcije nisu izostale
Vidi originalni članak

Yann Moix, francuski pisac, našao se na udaru kritika nakon što je izjavio da ne bi bio sposoban voljeti ženu koja ima 50 ili više godina, iako je i on 50-godišnjak! BBC prenosi kako je za magazin Marie Claire rekao da su žene te dobi jednostavno prestare:

Preferiram mlađa ženska tijela, to je sve. Kraj. Tijelo 25-godišnje žene je izvanredno. Tijelo žene od 50 godina nije nimalo izvanredno.

Naravno, reakcije i negativni komentari na društvenim mrežama nisu izostali. Francuska komičarka Marina Foïs na Twitteru se našalila kako će uskoro napuniti 49 godina te joj je preostalo samo godinu i 14 dana da spava s književnikom. 

Drugi korisnik je rekao da su žene vjerojatno osjetile olakšanje nakon što su pročitale njegov komentar, dok je treći korisnik dodao: "Mogu li i žene mlađe od 50 godina za tebe biti nevidljive?"

Novinarka Colombe Schneck objavila je fotografiju koju je kasnije obrisala, a na njoj se nalazila njezina stražnjica uz natpis: "Voila, guza 52-godišnje žene... kakav si ti idiot, ne znaš što propuštaš."

Drugi su podijelili fotografije holivudskih zvijezda koje će uskoro napuniti 50 godina, poput Halle Berry i Jennifer Aniston, kako bi mu dokazali da je u krivu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".