Fotografija Michelle Obame u šljokičastim čizmama zapalila je komentare na društvenim mrežama

Društvene mreže su eksplodirale nakon objave fotografije
Vidi originalni članak

Treba vam da smo jednom odete na jedno mjesto zvao - Internet, da se uvjerite koliko komentari mogu biti uvredljivi, užasni... Michelle Obama jučer je zapalila internet svojim čizmama koje je nosila na promociji svoje knjige. Visoke šljokičaste čizme potpisuje Balenciaga, a stoje oko 24 tisuće kuna. 

Dakle da bi isfurali ovakve čizme, morate biti zaista posebna osoba. Tako da, svaka čast Michelle, koja je u njima i žutoj haljini izgledala - FANTASTIČNO! 

No, kako to obično biva, od same fotografije i trenutka koji je srušio internet, glasniji su bili negativni, uvredljivi komentari. Najviše ih se našlo ispod objave portala Who What Wear (fotografija gore). Korisnici su si baš dali truda kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo njenom kombinacijom, drugi su komentirali kako izgleda užasno, a onda je morao intervenirati i portal. 

U dugačkom postu direktno su se obratili dvama korisnicima, pa napisali: "Samo podsjetnik za sve one koji su tu. Samo zato jer se ne slažemo oko nečega, to vam ne daje za pravo da napadate osobu (Michelle). Neslaganje i diskusija se potiču, ali vrijeđanje nekoga zbog njihovih pogleda na svijet - nije u redu. Ako ne shvaćate zašto smo vam se obratili direktno, htjeli bismo biti vrlo jasni oko toga: "Ne podržavamo zlostavljanje i maknut ćemo sve komentare koji su uvredljivi. ... Već imamo toliko mržnje u svijetu, tako da ne želimo to u svojim komentarima. Želimo stvoriti prostor koji će slaviti žene, a ne ih vrijeđati zbog njihovog tijela, boje kože, ili političke ideologije. Dijelimo ljubav, inspiraciju i modu, a ne svađanje u komentarima."

Nakon toga su poticali one koji su pisali lijepe komentare, kako više ne bi davali pažnju ovim drugima. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".