Folklorašice ukrale svu pažnju na zagrebačkoj špici

Trenutačno u Zagrebu traje Međunarodna smotra folklora, a svi su pogledi usmjereni u posebne dame
Vidi originalni članak

U Zagrebu trenutno traje 51. Međunarodna smotra folklora, a centar svih zbivanja je Trg bana Jelačića gdje posjetitelji i prolaznici svakodnevno mogu svjedočiti različitim plesovima i običajima iz svih krajeva svijeta. U Zagrebu se održava od 1966. godine, a na njoj se predstavljaju tradicijska kultura i folklor domaćih i stranih sudionika. 

Program Međunarodne smotre folklora traje pet dana, a sastoji se od priredbi, radionica te različitih koncerata. Države kojima je priprala čast prvog nastupa i prve koje su pokazale dio svoje tradicije bile su ljepotice iz Argentine, Iraka, SAD-a, Brazila, Indonezije i Paragvaja, a svojim šarenim nošnjama i neobičnim izgledom privukle su brojnu publiku, ali i poglede slučajnih prolaznika. 

Folkorašice su nam pokazale nošnje kakvu nemamo priliku vidjeti u ovim krajevima: od crvenih haljina sa zanimljivim detaljima koje su uparene s jednostavnim sandalama koje su predstavile Argentinke, preko kompleta napravljenih od kariranih suknji i bluza od tila koje su nosile folklorašice iz SAD-a te posebnih mrežastih detalja na rukama do dama iz Brazila koje su blistale i privlačile pozornost u opravama boje fuksije s bogatim cvjetnim detaljima, kako na haljini, tako i u kosi. 

Ipak, najposebnije su svakako bile dame iz daleke Indonezije na kojima su se posebno isticale prekrasne marame u jarkim bojama te zlatni detalji na čelu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".