Finale jedne divne priče: Dodijelili smo nagrade za Divu godine!

Dodjelom nagrada za pet stvarnih žena-heroja, koje su ponijele titule Diva godine završila je ovogodišnja multimedijalna akcija Večernjeg lista i Dive. One su Antonia Kraljić, Magda Milas Gržetić, Jasmina Kadija, Jadranka Cikoja i Maja Bogović.
Vidi originalni članak

U sklopu ove lijepe priče nastojali smo tijelom cijele godine osvijestiti sve probleme koje žene u našem društvu imaju - od činjenice da su za iste poslove plaćene manje od svojih muških kolega do toga da ih je na Zavodu za zapošljavanje više od muškaraca, a bolje su obrazovane.

- Brojke nisu na strani žena, ali to svakim danom mijenjamo na bolje, pa i mi u Večernjem listu - rekao je glavni urednik Dražen Klarić.

Urednica magazinskih izdanja Vesna Blašković u zahvali svima koji su podržali ovaj projekt posebno je staknula glavne zvijezde, odnosno Dive godine.
- Hvala vam što ste svojim inspirativnim pričama motivirale sve nas i dale nam nadu u bolje sutra time što svojim primjerom pokazujete da nema nerješivog problema. A najviše od svega, hvala vam što ste dale novo značenje riječi Diva, a to je stvarne žene heroji - rekla je Vesna Blašković te dodala kako se o svim ovim problemima s mnogim stručnjakinjama govorilo na tribinama Dive.

Hrabru i optimističnu Antoniju Kraljić (24) ni nekoliko tumora ni gubitak sluha nisu spriječili da završi fakultet. Živi u Novoj Gradiški, trenutačno traži posao, a optimizam je ne napušta unatoč teškim dijagnozama, zbog kojih je izgubila sluh, a morala je i ponovno naučiti hodati.

Magda Milas Gržetić 32-godišnja je Zagrepčanka koja radi kao financijska analitičarka u jednoj banci, a u slobodno vrijeme vozi sportski avion. Ova pilotkinja, inače majka jednogodišnje djevojčice, zaljubljena je u visine, a otprije se bavi i sportskim ronjenjem.

- Stvarno vjerujem u to da žene mogu baš sve - rekla je Magda preuzimajući nagradu.

Jasmina Kadija prva je zagrebačka profesionalna vatrogaskinja. Kaže kako je često ljudi pitaju što će joj tako težak i opasan posao kada ima dva fakulteta.

Da bi postala profesionalna vatrogaskinja JVP Grada Zagreba, trebalo joj je devet godina i taj je put bio iznimno težak. Kaže da je, kao žena, uvijek bila pod povećalom, odnosno svaki njezin korak se primijetio odmah, pa se nekad trebalo potruditi više nego što su trebali muškarci.

Jadranka Cikoja je prije dvoje godine oboljela od multiple skleroze, a najveća joj je želja opet raditi kao medicinska sestra, budući da je cijeli profesionalni život provela na odjelu onkologije bolnice u Osijeku. Aktivna je članica Udruge oboljelih od mutliple skleroze Osječko-baranjske županije. Krenula je na druženje s oboljelima u svim županijama, na terapijsko jahanje, kreativne radionice te je počela održavati zdravlje na vježbama s fizioterapeutom, što je jako bitno kako mišići ne bi atrofirali. Danas hoda i ne predaje se te kaže kako joj je posebno drago što je kroz nominaciju za Divu godine uspjela barem malo osvijestiti javnost o svim problemima koje oboljeli od multiple imaju. 

Maja Bogović majka je četvero djece, koja je napustila siguran posao u korporaciji, a danas ima internacionalni biznis. Osnivačica je portala za pronalazak stalnih i povremenih poslova danasradim.hr, a za Divu godine nominirala su je njezina djeca. 
- Nijedan mi dan u životu nije težak jer mi svaki dan barem jedno moje dijete kada dođe iz škole kaže neku lijepu vijest - rekla je Maja Bogović. 

Osim pet nagrađenih, među 15 finalistica su bile i Renata Đurić, Marina Škof, Ljiljana Lleshdedaj, Štefica Krištof, Arijana Hegediš-Došen, Marina Karanac, Barbara Grgić, Sara Bakić, Iris Hrvoj i Ksenija Klarić-Kaluđer. 

Sve ove dive nominirali su njihovi najbliži, te poslali njihove priče našoj redakciji. A nominacija je bilo zaista puno, stiglo ih je nekoliko stotina, što samo govori o tome koliko žena heroja živi među nama. 
Svih je pet Diva godine dobilo prigodne darove naših partnera - Zaksa, Orbico Beautyja (Elizabeth Arden), Essilora, CCC Shoes&Bags te Specijalne bolnice Arithera.
Uzvanici su se zasladili kolačićima slastičarnice Meli, a bukete i cvjetne dekoracije su osigurali cvjećarnice Floristokracija i Cvit Happens.

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".