Festivalska moda

High-street brendovi izbacili su festivalske kolekcije, a navukle su se i modne kuće; festivalska moda jedan je od najtrendi stilova. Tregerice, resice, cvijeće u kosi, retro traper jakne, sandale na platformu... U novom broju Dive koji je u prodaji od 11. lipnja pogledajte kako spojiti zabavu i stil
Vidi originalni članak

Počelo je s Glastonburyjem, britanskim rock festivalom koji se proslavio i kao modni jer ga posjećuju Kate Moss i Alexa Chung, a poslije i po gumenim čizmama koje su svi nosili zbog obilnih kiša. No kada je kalifornijska Coachella postala mainstream, pojam festivalske mode postao je jedan od najtrendi ljetnih stilova – neovisno od aktualnih modnih zbivanja! Upravo zato high-street brendovi izdaju tzv. festivalske kolekcije i pola godine prije ljeta. Svoju H&M <3 Coachella kolekciju H&M doveo je do zvjezdanih razmjera, promovirajući je super kampanjama, uz pomoć celebrityja i trendsettera, ali i organizirajući jedan od vrućih tuluma tijekom same Coachelle. Ove godine trendu su se pridružili i Mango, Forever 21, ASOS, Nasty Gal...

A što na sve to kažu dizajneri? Ponovno svjedočimo “trickle up” teoriji gdje dolazi do jakog utjecaja ulice na pistu. S povratkom sedamdesetih u modu boho je ojačao, no festivalska je moda miks više desetljeća po malo; iz devedesetih uzimamo šminku i nakit, u osamdesete se vraćamo po ogoljela ramena, u sedamdesetima uživamo zbog hippy mode, a šezdesete su nam posudile prvu minicu i fantastične “mod” elemente. I modne kuće su se navukle na trend – spomenimo Alexandera Wanga, Kenza i Saint Laurenta!  

Što ćemo nositi na INmusicu koji je naša modna mješavina Glastonburyja i Coachelle te Fresh Islandu, koji vješto koketira na granici Coachelle i urbane mode? Chokere, retro traper jakne, košulje s havajskim printom, crop topove, gola ramena, prozirne materijale, tregerice, resice, ljetnu pleteninu, hlačice, sandale na platformu i mnogo cvijeća u kosi. Prije svega, festivalska moda je samo jedno – sloboda!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".