"Fakultet i posao zahtijevaju dress code, a smatram da se time prikrivaju osobnost i individualnost"

U rubrici Look of the Day ugostili smo stajliš studenticu Saru Kralj
Vidi originalni članak

Kad nam je potrebna dnevna doza modne inspiracije, Sarin je profil pun pogodak! Na Instagramu je možete pronaći pod nickom @sarakralj7, a on je odličan spoj mode, sitnica koje čine svaki dan ljepšim, putovanja i umjetnosti, koju ova djevojka obožava. 

 

Reci nam nešto o sebi, čime se baviš, koje su ti zanimacije?

Studentica četvrte godine ekonomije i menadžmenta, izvana često ozbiljnog lica dok iznutra poznata kao veliki sanjar, zaljubljenica u povijest, umjetnost, modu i putovanja. Svoje slobodno vrijeme volim provesti s prijateljicama i sestrom, razgovarajući o novim trendovima, životnim ciljevima i smišljajući kako u studentski budžet "ugurati" što više putovanja, na kojima je najveći gušt uskladiti modne kombinacije s mjestima koje ćemo posjetiti i istraživanje aktualnih izložbi te zanimljivih lokalnih mjesta.  U društvu uvijek ona "naporna" koja mora ovjekovječiti svaki trenutak i detalj (jer ipak slike su vječne :)). Također kada uhvatimo viška vremena sestra i ja volimo odvojiti neke odjevne komade kojima "udahnemo novi život"  - obično sašijemo nešto, dodamo detalje te ih tako učinimo jedinstvenima.

Kakav stil preferiraš i u čemu se osjećaš najudobnije?

Smatram da sam definitivno jedna od onih za koje ne vrijedi "less is more". Volim spajati puno uzoraka, slojeva i boja. Najvažniji od svega mi je nakit. Bez njega se osjećam jednostavno dosadno i obično. Rekla bih da često u glavi osmislim kombinacije koje u stvarnosti ne mogu nositi jer fakultet ili radno mjesto zahtjieva prikladno oblačenje i to mi dosta smeta jer zapravo u stvarnosti si prisiljen izgledati normalno i prekrivati svoju osobnost i individualnost koju bi kroz odjeću pokazao. Zato uvijek nađem neki komad ili detalj s kojim ću podići cijelu kombinaciju.

Tko ti je inspiracija u odijevanju i koji su ti modni uzori u Hrvatskoj/svijetu?

Inspiraciju vidim svuda oko sebe, u sestri, prijateljicama, raznim blogericama i dizajnerima, ali uvijek volim dodati nešto svoje tako da mislim da imam već izgrađen stil koji je lako za prepoznati.

Gdje najčešće kupuješ i što si posljednje kupila?

Najčešće kupujem u dućanima poput Zare i Manga te, naravno, online. Posljednje što sam kupila su casual crne hlače s bijelom crtom po dužini te cvjetna svilena haljina iz Zare. Smatram da su to komadi koji se daju iskombinirati na razne druge odjevne predmete i dobro se uklapaju u neke buduće ljetne kombinacije.

Koji ti je nadraži komad u ormaru, a koji najskuplji?

Rekla bih da mi je najdraži komad u ormaru plavi sako sa zlatnim gumbima inspiriran Balmain kolekcijom. Veliki sam fan Oliviera Rousteinga, kreativnog direktora Balmaina tako da obožavam sve što je biserno, zlatno i izvezeno. Najskuplji komad bi bila Gucci torba, koja se pokazala kao prava investicija i smatram kako se isplatila.

​Trošiš li više na odjeću ili na modne dodatke?

Ovisi, ima mjeseci kada kupujem samo odjeću i onda sljedeći mjesec upotpunim to s novim torbama, narukvicama ili kojim parom cipela.

Torba ili cipele, koji je tvoj izbor?

Definitivno torba! Smatram da nema kombinacije koju ne može spasiti dobra torba. Uz to obožavam mini torbice - što manje to slađe.

Boriš li se s vječnim problemom zvanim "nemam-što-odjenuti"?​

U početku svakog spremanja krene "drama" kako nemam što obući, ali obično sa sestrom slažem ormare tako da na vješalice stavimo već potencijalne kombinacije pa nam se lakše i brže snaći svako jutro u toj "borbi". 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".