Prvo polufinale Eurovizije bilo je puno šljokica i upečatljivih outfita jarkih boja

Danas je prvo polufinale Pjesme Eurovizije 2023., nastupa i hrvatski predstavnik Let3
Vidi originalni članak

Pjesma Eurovizije 2023. je 67. izdanje izbora koje se održava u dvorani u Liverpoolu u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon što prošlogodišnja pobjednica natjecanja, Ukrajina, zbog rata nije mogla nije mogla ispuniti zahtjeve za domaćinstvo zbog sigurnosnih problema izazvanih invazijom Rusije.

Izbor za Pjesmu Eurovizije otvorila je predstavnica Norveške, Alessandra, s pjesmom Queen of Kings. Za ovaj nastup Alessandra je odabrala zeleni bodi sa zlatnim detaljima, kao i efektnim crnim plaštom. Kombinaciju je zaokružila zlatnim ukrasom za glavu koji izgledom podsjeća na kruu te upečatljivim čizmama na petu.

Predstavnici Malte oduševili su publiku svojim nastupom, za koji su odabrali jednostavne outfite sa šljokičastim detaljima. Tako su srebrno-crne džempere sa šljokicama kombinirali uz crne hlače i zabljesnuli na pozornici.

Treća je po redu nastupala Srbija, čiji je predstavnik Luke Black otpjevao pjesmu 'Samo mi se spava'. U predimenzioniranoj bijeloj košulji sa crnom mašnom te crnim hlačama s detaljem crte oduševio je publiku u dvorani u Liverpoolu.

Nakon Latvije je na scenu izašla predstavnica Portugala - Mimicat, koja je zapjevala svoj hit 'Ai Coracao'. Svoj je nastup odradila u efektnoj crvenoj haljini ukrašenom s perjem. Sve je upotpunila zlatnim nakitom i crvenim štiklama, a odličan color-block stvorila je ružičastim rukavicama.

Obasut šljokicama na pozornicu je izašao bend Wild Youth koji je zapjevao pjesmu 'We Are One'. U zlatnom kombinezonu sa šljokicama koji krojem podsjeća na kombinezone koji su bili popularni tijekom 70-ih i 80-ih godina predstavio je Irsku.

Let3 u Liverpoolu predstavio je Hrvatsku u kostimima dvije hrvatske dizajnerice - akademske umjetnice Lane Letović Perčin i kostimografinje Manuela Paladin Šabanović,  dok ih je sašio Krojački studio Loretta. U provm dijelu nastupa odlučili su se za dugačke kapute s raznolikim motivima, no tijekom nastupa odbacili su kapute te pokazali nove kostime koji su promjenili od njihovog nastupa na Dori. Tako su sada ostali u bijelim potkošuljama i bijelim gaćicama.

Nakon nastupa Leta 3, pozornicu je zauzeo Remo Forrer, predstavnik Švicarske. Otpjevao je svoju pjesmu 'Watergun', a za nastup je odabrao all-black kombinaciju koja se sastojala od crnih kožnih hlača te prozirne crne košulje napravljene od tila.

Predstavnica Izraela Noa Kirel otpjevala je svoju pjesmu 'Unicorn'. U efektnim crnim kožnim cargo hlačama te kratkim crno-bijelim topom podigla je temperaturu u engleskoj dvorani. Tijekom nastupa skinula je hlače te pokazala odgovarajući donji dio kompleta.

Predstavnik Moldavije, Pasha Parfeni, s pjesmom 'Soarele si Luna' nastupio je uz dvije plesačice s neobičnim frizurama u obliku roga, a imao je i dva bubnjara te svirača na fruli. Njegova kombinacija sastojala se od širokih smeđih hlača te, umjesto majice, niza zlatnih lančića. Cijeli look upotpunio je ogrtačem sa zanimljivim detaljima.

Jedna od favorita za pobjedu, Loreen iz Švedske, nastupila je sa svojom pjesmom 'Tattoo'. Loreen je već pobijedila na Euroviziji 2012. godine kada je cijeli svijet oduševila hitom 'Euphoria'. Upravo zbog toga je i ovogodišnji favorit za pobjedu, a već neko vrijeme na kladionicama drži prvo mjesto.

Za ovogodišnji nastup odabrala je efektan komplet s izrezima, dok je frizuru oblikovala u efektnu fudbalerku, odnosno mullet, koja je bila iznimno popularna tijekom 70-ih godina.

Sljedeći nastup odradili su predstavnici Azerbajdžana, TuralTuranX s pjesmom 'Tell Me More'. Ovaj duet otpjevali su braća blizanci, koji su se odjenuli identično, ali u drugim bojama. U odijelima ljubičaste i zeleno-žute boje odlično su si odgovarali, dok su ih sjajno iskombinirali s majicama i šalovima upečatljivog uzorka.

U ružičastim modnim kombinacijama nastupio je ženski bend Vesna iz Češke koji je otpjevao pjesmu 'My Sister's Crown'. Sve djevojke imale su identične frizure - pletenice koje su sezale skoro do poda. Ružičaste široke hlače kombinirale su s topovima iste boje te kratkim jaknama koje su na sebi imale sitne detalje šljokica.

Nizozemski predstavnici Mia Nicolai i Dion Cooper pripremili su emotivan nastup uz pjesmu 'Burning Daylight', a također su se odlučili za šljokičaste kombinacije. Dion je zabljesnuo u crnom odijel sa srebrnim šljokicama, dok je Mia odabrala crne hlače te uski crni top sa srebrnim detaljima.

Drugi favorit za pobjedu i predstavnik Finske, Kaarija, zadnji je pjevao među natjecateljima. Publika je oduševljeno dočekala njegov hit 'Cha-cha-cha'. Za nastup imao je crne hlače, dok je gore nosio majicu koja se sastojala samo do rukava i ovratnika u upečatljivoj jarko zelenoj boji.

Emilija Kokić o outfitu na Eurosongu: 'Odlučili su me ošišati, a ja sam danima ridala zbog toga'
Nezaustavljiva vječna klasika vrijedna divljenja u svakom smislu - DeLight
Dua Lipa dizajnirala je novu Versace kolekciju u suradnji s legendarnom Donatellom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".