Envy Room modnom analizom tailoringa proslavio 20 godina dizajna

Vjeko Franetović i Nikica Ivančević predstavili su sinoć u kampusu Rimac kolekciju povodom velike dizajnerske obljetnice, studijom krojeva koji se baziraju na smokingu, uz nezaobilazne haljine
Vidi originalni članak

Naši su modni znalci Vjeko Franetović i Nikica Ivančević na defile izašli sa svojim krojačkim timom, u maniri velikih modnih autora, ali i ljudi koji znaju da je svaki akter u tom čarobnom modnom procesu oblikovanja odjeće jednako bitan. Analizirali su u novoj kolekciji kreacije bazirane na kroju smokinga i tailoringa, referirajući se na snažna ramena pojačana dojmom osamdesetih.

Njihova je estetika, koju su definirali kroz godine rada, bazirana na čistim linijama koje su s godinama postale još više 'clean', pod nazivnikom – ženstveno i moćno.

Smoking je u 60-tima proslavio Yves Saint Laurent kad je muški odjevni predmet uveo u žensku garderobu te time srušio dotadašnja pravila konzervativnog pogleda na odijevanje prema spolu. Bio je to uvod u današnji svijet androginog odijevanja te temelj nove ženstvenosti žene koja izlazi iz sjene svog muškarca. Tailoring je majstorska izrada odijela i sakoa, po kojoj su dizajneri poznati, vješto kombiniraju elemente formalnog odijevanja.

Jedan od elemenata je šlep, odnosno dio haljine koji naglašava stražnji dio tijela, no usput ga čini visokim, vitkim. Dizajneri su kroz godine rada s 'običnim' ženama uvidjeli mnoge elemente koje one žele naglasiti, odnosno nešto sakriti, stoga su to primijenili pri izradi nove kolekcije.

Dramatičnost se, dakle, dešava, na području šlepa, koji je ponegdje bogato ukrašen, ali kao kontrast i balans tu je istaknuti dekolte. On je također jedna od njima omiljenih tema, ima korzet kroj te daje tijelu fluidnost.

Hibrid sakoa i bodyja kao stvoren je za scenu, impresivan komad koji otkriva majstorsku izvedbu u oblikovanju.

Čupavci su hit jakne, daju prednost gornjem djelu siluete koja se širi na rukavima, riječ je o zanimljivoj dinamici oble forme.

Mašna, kako je oni zovu, zapravo je presavijeni dio tekstila koji smještaju na struk te time tijelu daju notu ženstvenosti. Lijepo izgledaju i sakoi koji djeluju kao da imaju dvostruke rukave, daju dojam širine, a opet nisu predimenzionirani.

Jedan od omiljenih komada dvojca je i sako, koji služi kao haljina, to je široka kreacija taman za najlonke i neke super štikle.

Odijelo je također njihov adut, predivno izgleda u blago fluidnoj varijanti.

Envy Room potpisuje snažnu ženstvenost, no opet tijelo odijeva na elegantan, fini način, ne pretjeruju u ukrašavanju te modnu priču svode na one osnove njihove ljepote – crnu, bijelu i crvenu, uz boju tamnog vina.

Naravno, imaju i veliku kolekciju vjenčanica, no sinoć su predstavili tek dio svojih ideja za veliki dan, donoseći čistu haljinu koja najavljuje sljedeću etapu njihova rada. Momci su izbrusili vlastiti položaj na sceni, a i publika ih obožava, što je sinoć o dokazala jer pljesak je toliko trajao da su dečki imali – bis.

Najbolje odjevene zvijezde s prvog crvenog tepiha na Cannes film festivalu
Tri frizure koje možete isprobati ove sezone, a super su jer imaju efekt pomlađivanja
Pomaže li pijenje vode stvarno u hidrataciji kože, kako bi bila ljepša i sjajnija? Dermatolozi imaju odgovor

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".