Engleski gospodičić

FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković FOTO: Franjo Matković
Glumica Marija Borić cijelo ljeto ne silazi s dasaka koje život znače, a kad joj vrijeme dopusti, vrtlari, štrika, izrađuje narukvice... I nastupa u našem editorijalu.
Vidi originalni članak

Ona je jedna od onih glumica koje zbog karaktera jednostavno “zrače”, a to najviše može zahvaliti svojoj spontanosti i neposrednosti. Kada se odmara od predstava u kojima trenutačno glumi, Marija Borić  svaki slobodni trenutak posvećuje pripremanju zimnice, vrtlarenju ili pak čitanju dobrog štiva. Aktualna je njezina predstava Gospon Doktor Vinski Opatovinski, što se izvodi u sklopu 29. Histrionskog ljeta na zagrebačkoj Opatovini, zbog koje redovito prati vremensku prognozu o kojoj ovisi ljetna pozornica. Za svaki slučaj preporučuje: – Na jesen dođite u Histrionski dom gdje ću igrati predstave “Gospon Doktor Vinski Opatovinski“, “Muke po Iveku”, “Škandal na vuglu Vlaške i Koturaške” i “Hercegovci za volanom”. Što se serija tiče, nemam ništa u rasporedu, ali nikad se ne zna...

Zbog nastupa s Histrionima, glumica je ljetni odmor pretvorila u proljetni, ali s veseljem u glasu prisjetila se jednog od zadnjih inozemnih izleta: – Obožavam putovanja. Na more sam išla krajem travnja i  početkom svibnja, a osim toga, u veljači sam bila u Bremenu u tvornici Becksa i baš je bilo lijepo vidjeti gdje nastaje moje najdraže pivo, upoznati kulturu sjeverne Njemačke i razgledati taj prekrasan grad. Osim putovanja, Marija priznaje kako ima još strasti: – Izrađujem nakit, volim slagati perlice u narukvice i onda dijeliti prijateljicama, volim štrikati i heklati, igle uglavnom primim u ruke kad dođe zima, volim biti na vrtu pa skupljati plodove koje sam uzgajala s mamom na našem gruntu, volim plesati, stalno pjevušim. Ne vježbam, ali hodam i trekam po zagorskim bregima!

Usto, obožava kuhati i kušati. Nedavno je iz prehrane izbacila ugljikohidrate, ali priznaje kako je velik gurman. Već nakon prvog zalogaja jela koje pripremi gnjavi svoje bližnje da joj daju sud o jelu. A potvrda drugih da je jelo dobro samo je dodatan poticaj da i dalje kuha. “Dosad se nitko nije žalio na ono što sam skuhala”, dodaje. Uz dobru hranu, Marija je i ljubiteljica masaže i odlaska na frizuru, a nokte voli sređivati u kućnoj radinosti. A dekorativna kozmetika? “U torbi pak imam svega, krema za ruke, kremica za oko očiju, balzam za usne, svašta kad je torba velika, pa uglavnom radije nosim malu
u koju mi ništa ne stane, osim ruža za usne.”

Moda je za ovu glumicu bitna, no ne dopušta da joj diktira životom. “Moj stil je udobnost prije svega. Ovo ljeto nosim hlače u neon bojama, žute, ružičaste, zelene, narančaste, sve vrišteće boje. Modu pratim, s vremena na vrijeme, više ili manje, volim pogledati što je novo i što se nosi. Ali ne bih rekla da se slijepo držim trendova. Volim da mi je odjeća udobna i lijepa, od dobrih materijala. Kod mene u ormaru ima svega, baš sam nekidan pretražila ormar. Zaključak: imam puno traperica koje obožavam, haljinica, suknji i majica bez rukava koje cijelo vrijeme nosim, dosta kombinezona, ma svašta!” Dizajn Aleksandre Dojčinović voli jer je svaki predmet oda ženi, napominje. Također, posljednja kolekcija dvojca Envy Room jako joj se svidjela. Voli i ženstvene haljine srpskog dizajnera Mihana Momose, a nije joj stran ni dizajn Stelle McCartney te omiljene Dolce & Gabbana haljine. Brendovi poput Zare, H&M-a i Scotch&Sode neizbježan su dio ormara Marije Borić. No, ne misli da je trendseterica. Malo mode, ljepote, kulinarstva i opet red glume. “Probe mi nisu naporne, volim svoj posao, volim taj proces u kojem nastaje predstava. A nakon probe idem u vrt. Danas sam, na primjer, radila pekmez od vinogradarskih bresaka i kuhala koncentrat od paradajza. Ručala i spremala se za gostovanje predstave ‘Škandal na vuglu Vlaške i Koturaške” u Svetom Križu Začretje. Ponekad čitam preko dana, ponekad dan provedem u vrtu, nekad gledajući realityje o plesu ili u zimskim mjesecima The Voice.”

Očito, umjetnica je zadovoljna svojim životom, ali shvaća koliko je zapravo teško baviti se takvim poslom. “Ako doista to ne osjećate, onda to nemojte ni raditi. Moj posao je prekrasan, od rođenja sam htjela biti glumica i biti na sceni. To sam znala, i lutala sam puno, ali je uvijek to bilo u meni. Zahvalna sam Bogu što sam upisala i završila Akademiju i najvažnije, što imam priliku raditi svoj posao. Glumac je najteže biti ako čekaš, ako nisi na sceni. Igrajući svaki dan, sve više i više volim to i sretna sam zbog toga. Zahvalna sam svojoj obitelji i bliskim osobama oko sebe što me u tome bezuvjetno podržavaju”, zaključuje Marija Borić.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".