Emily Ratajkowski zablistala je u haljini inspiriranom kultnim likom Carrie Bradshaw

Ova modna kombinacija, iako minimalna prema standardima "Seksa i grada", postala je legendarna
Vidi originalni članak

Carrie Bradshaw, protagonistkinja serije "Seks i grad", često je postavljala modne standarde, a njezini odjevni odabiri nisu izgubili relevantnost ni desetljećima kasnije. Druga sezona, epizoda 15, označila je jedan od tih nezaboravnih trenutaka. U toj epizodi, nakon prekida s Vaughnom Wyselom, likom kojeg glumi Justin Theroux, Carrie šeta Manhattanom u jednostavnom, ali efektnom outfitu. Njezin izgled uključivao je pripijenu haljinu, štikle na remenčiće i avijatičarske sunčane naočale, naglašavajući njezine duge noge i bezbrižni stav. 

Ova modna kombinacija, iako minimalna prema standardima "Seksa i grada", postala je legendarna, osobito u sceni u kojoj Carrie energično kuca na prozore restorana, tražeći svoje prijateljice Samanthu, Mirandu i Charlotte. Te slike postale su popularne na Instagramu, a izgled je od tada predmet mnogih modnih analiza.

Unatoč popularnosti ovog outfita, njegov izvor ostaje misterij. Hrabre novinarke, poput Nicolaie Rips, pokušale su otkriti podrijetlo odjevne kombinacije, istražujući čak i dućan kostimografkinje Patricie Field u nadi da će otkriti detalje. Nažalost, ni Patricia Field ni njezina pomoćnica Molly Rogers, koja sada radi na seriji "And Just Like That", nisu se mogle sjetiti otkud taj outfit dolazi. Ovo nije neobično s obzirom na poznati eklektičan pristup Field i njezinog tima, koji su često kombinirali neobične i teško dostupne komade, čineći tako mnoge Carrieine outfite neponovljivima.

Ironično, dok je izgled iz te epizode ostao zagonetan, sinoć je Emily Ratajkowski, poznata manekenka i autorica, nosila sličnu kombinaciju na projekciji filma "Trepni dvaput". Ratajkowski je zablistala u tamno plavoj minihaljini koja se stezala na pravim mjestima, uz otvorene pete, torque ogrlicu i malu torbicu za rame. Na društvenim mrežama podijelila je video iz te večeri, odgovarajući na povik neznanca da "obuče košulju" s komentarom: "Famously not demure, famously not mindful." Ova rečenica odzvanja s onim što bi Carrie Bradshaw mogla napisati, naglašavajući slobodu izbora i moć u izražavanju vlastite individualnosti.

Carrie bi bez sumnje posvetila cijeli članak toj temi, razmišljajući o tome kako ponekad ta nedostižna haljina, ona čiju etiketu ne možemo pronaći, simbolizira dijelove nas samih koji prkose konformizmu i slave našu autentičnost. To je u konačnici ono što je "Seks i grad" često istraživao: slobodu da budemo svoje, unatoč društvenim normama i očekivanjima.

Goran i Nives Ivanišević oduševili u elegantnim kombinacijama, no jedan par privukao svu pažnju
Divna Nika u genijalnom kompletu: 'Plavu boju nosim samo preko ljeta, zimi mi ju je teško kombinirati'
Haljina koja je ovosezonski hit i cipele koje ne izlaze iz mode: Zgodna studentica ima super modnu formulu!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".