Emilija Kokić o outfitu na Eurosongu: 'Odlučili su me ošišati, a ja sam danima ridala zbog toga'

Iako nije bila spremna za radikalno šišanje, Emilija je znala da to mora napraviti jer su joj to savjetovali profesionalci koji su više od nje znali kako scenski nastup treba izgledati
Vidi originalni članak

Od "Rock me" i pobjedničkog nastupa grupe Riva prošlo je više od 30 godina, a njezin nastup i dalje je jedan od najpamtljivijih. Ne samo što je bio jedini pobjednički za hrvatske predstavnike, već i zbog Emilije Kokić koja je za taj nastup napravila radikalne promjene. S njom smo popričali o legendarnom nastupu, a Emilija nam je rekla što, nakon više od tri desetljeća misli o outfitu s kojim je nastupila na Eurosongu u Lausannei:

- Za styling je bila zadužena Snježana Vego, a on je bio stvarno bezvremenski. Specifično je rađen za pjesmu, a cijeli outfit odiše senzibilitetom i lepršavošću koju sa sobom nosi mladost. Crno-crveno-bijela kombinacija koju sam nosila, da se samo malo modificira i modernizira, mogla bi poslužiti za nastup i prije desetak godina. Cijeli je outfit bio moderan, progresivan i debelo, debelo ispred tadašnjeg vremena. Snježana Vego tad je napravila vrhunski posao.

U videu se možete prisjetiti pobjedničkog nastupa grupe Riva:

Za frizuru je bila zadužena Višnja Trusić, a Emilija kaže da je frizura koju joj je osmislila bila upečatljiva, moderna i originalna, iako je njezina prvotna reakcija, kad su joj rekli da je u planu šišanje, bila posve suprotna:

- Bolje da ne znate kako sam reagirala kad su mi to priopćili. Cijeli sam život imala dugačku, čupavu kosu koja mi je uvijek bila jako važna i simboliirala je ženstvenost. Trebalo mi je objasniti da će me ošišati, a kad sam to čula, danima sam ridala i bila stvarno neizdrživa. Iskreno, bio je to veliki stres, morali su me tješiti kao dijete. Danima nisam mogla hodati pored izloga i htjela sam se rasplakati kad bih vidjela svoj odraz u ogledalu.

Ipak, Emilija dodaje kako je bila jako mlada, imala je 21 godinu, te nije imala ideje o scenskom nastupu. Kaže da je znala da svatko od ljudi koji je okružuje, stilisti, frizeri te svi ostali koji se brinu za scenski nastup, radi svoj dio posla pa im se prepustila. 

Emilija na kraju u šali kaže kako je trauma od šišanja za Eurosong trajala dugo, a i danas joj se frizer zna smijati kad dođe na šišanje jer mu je uvijek jasno da za to - nije spremna!

Serum s vitaminom C pravi je hit na Amazonu i TikToku, a pomaže kod posvjetljivanja i pomlađivanja kože
Severinino proljetno izdanje bez greške: Bira model koji se ističe zanimljivim detaljima
Kraljica Letizia pravi je primjer elegancije, a njezine odjevne kombinacije to uvijek potvrđuju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".