Ekskluzivno u modnom ormaru Mirele Holy: Volim crnu i SF, a u Saboru su mi čak rekli da sam Klingonac

Njezin je stil kod nas vrlo poznat i specifičan, svojevrsna je street style zvijezda. Pod snažnim je utjecajem avangarde i znanstvene fantastike te dobar dio odjeće radi si sama
Vidi originalni članak

Bivša saborska zastupnica Mirela Holy otkrila nam je svoj ormar, koji je specifičan po alternativnom i avangardnom stilu. Ujedno je inspiriran znanstvenom fantastikom, filmologijom te dizajnerima koji stvaraju u tom području, kako nam je otkrila u posjetu njezinom ormaru. Preferira jednobojne ili eventualno dvobojne komade s vrlo čistim linijama i asimetričnim elementima.

Među omiljenim komadima nalaze se kreacije naših dizajnera, ali i ono što osobno dizajnira.

Ponosna je na činjenicu da si može napraviti vlastitu odjeću, prema idejama koje sama osmisli. I u tome se osjeća fantastično.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Novi kaput koji sam kreirala ove godine izrađen je kombinacijom štepanca s gušterskim uzorkom i neoprena, mojeg omiljenog materijala. Često koristim umjetnu kožu za trakice kao ukrasne elemente. Također, volim i nešto stariji kaftan s neobičnim uzorkom. Nosila sam ga i u Saboru, a neki su me pritom usporedili s Klingoncima iz znanstvene fantastike - ispričala nam je Holy.

Među njezine favorite spada i kreacija s dugačkim i asimetričnim rukavima, ukrašena patentnim zatvaračem većeg dizajna.

Istaknula je i komplet od mekanog, antracit sivog neoprena koji se sastoji od suknje i bolera okruglog kroja. Osim toga, naglasila je i sklonost šeširima.

- Neke od njih radila sam za modne revije prije mnogo godina. Ponosna sam na svoje radove i volim ih nositi kao dio svoje modne izražajnosti - naglasila je.

Preferira neutralne i monokromatske tonove, a prema boji ima specifičan odnos.

- Boje nosim samo kada se ne osjećam dobro, inače sam odjevena u crno - naglasila je. U ormaru ima par komada u bojama, kao što je ljubičasta.

No, sve skupa je obilježeno posebnim detaljima, svaki komad ima priču te je po nečemu specifičan. Odjeća je za Holy očito kreativna igra i mjesto na kojemu se izražava u teksturi, dok je crna ili bijela ploha za nju poziv na početak neke priče.

Izrazito cijeni hrvatske dizajnere, svjesna je koliko je to težak posao na tako malom tržištu, preplavljenom jeftinim high-street brandovima.

- Vjerujem da treba podržati domaće dizajnere jer imamo izvrsne talente. Ponosna sam što u svom ormaru imam odjeću hrvatskih dizajnera poput Ksenije Vrbanić, Maks, Charlie Design, Zorana Mrvoša, Linka, Igora Dobranića i drugih - izjavila je Holy.

Što se tiče njezinog dizajna i odnosa prema modi, većinom potpisuje kreacije koje su jednobojne, asimetrične te pod utjecajem znanstvene fantastike.

- Volim koristiti neopren zbog njegove težine i forme, te zbog mogućnosti da se koristi kao kaput ili kabanica zbog svoje vodootpornosti. Preferiram multifunkcionalni dizajn kako bih dobila više opcija iz jednog odjevnog predmeta. Moj stil možda djeluje komplicirano mnogima, ali moda za mene predstavlja izazov, igru i kreativnost, iako mi je žao što je ova strast izrazito neodrživa - zaključuje Mirela.

Što se na zagrebačkim ulicama nosilo u ožujku 2012:? Donosimo veliku galeriju najboljih kombinacija
Našoj dizajnerici Kristini Burji ljubičasti baloner tako dobro pristaje da ostatak kombinacije pada u drugi plan
'Volim kombinacije crne i plave, to su riskantne kombinacije, ali meni se baš sviđaju'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".