Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (7.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložba se prvo mogla pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West dok je njen postav sada od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

 Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko četiri godina unatrag...

2012. Dior Couture (Bill Gaytten)

Iako se već i prije 2011. šuškalo kako Gallianova pozicija na čelu kreativnog tima Diora nije toliko stabilna i kako mu ugovor neće biti produljen, čini se kako je javni skandal njegovim šefovima bila idealna prilika da ga se riješe bez puno opravdanja. U veljači 2011. dogodilo se fatalni incident koji se činio da će mu zauvijek uništiti karijeru. Antisemitski pijani (ili drogirani) ispad u pariškom restoranu, snimljen mobitelom jednog od gostiju, stajao ga je posla u Dioru i na neko ga je vrijeme udaljio ne samo od mode već i od javnosti. Iako je Dior možda i bio spreman za kriznu komunikaciju, čini se da se nisu pripremili za tako naglu promjenu dizajnera.

Otpustivši Galliana nisu mu baš preko noći mogli naći dostojnu zamjenu. Kako je modni biznis neumoljiv i zahtjeva produkciju velikog broja kolekcija koje se moraju prikazati bez zastoja, čelnici te modne kuće odlučili su da do izbora novog glavnog dizajnera posao prepustiti timu kreativaca koji su im bili na raspolaganju. Bill Gaytten bio je 16 godina Gallianov asistent i njegova desna ruka te je preuzeo najveću odgovornost. Nastavio je s produkcijom Gallianovih ideja no čini se, bez obzira na trud, kako je njegovim kolekcijama nedostajao upravo onaj završni dodir velikog majstora. No kombinacija citata iz Diorovog arhiva rezultirala je i nekim nezaboravnim toaletama poput ove. 

U travnju 2012. objavljeno je kako će njegov posao preuzeti poznati belgijski minimalist Raf Simons čime je Dior okrenuo novu stranicu u svojoj turbulentnoj modnoj povijesti.

 Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2007.- Giambattista Valli, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2009.- Atelier Versace, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2011.- Gucci, 2013.- Balmain, 2014.- Prada, 2015.- Maison Margiela

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".