Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (5.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložba se prvo mogla pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West dok je njen postav sada od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

 Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko pet godina unatrag...

2010. John Galliano za Dior Couture

Jasno je da su Gallianove prezentacije uvijek bile puno više od modnih revija, uvijek su to predstave i spektakularni performansi u kojima manekenke uživaju podjednako kao i autor. Smješta ih u neobične ambijente i naziva ih pompoznim imenima, pa nije ni čudo da ga modni znalci i novinari obožavaju. Njegov izlazak na scenu poslije svakog showa očekuje se s istim uzbuđenjem kao i same kreacije, jer za svaki svoj nastup Galliano se vrlo promišljeno kostimira, potencirajući na taj način svoj zvjezdani status. Njegove prve kolekcije za Dior donose mu nezapamćene pohvale kritike i publike, niz nagrada i pregršt novih mušterija. Prve dvije godine Gallainovog rada u Dioru smatraju se renesansom haute couturea. Nije tajna da je couture dugo bio u krizi i služio je samo kao skupa reklama velikim  modnim kućama za prodaju prêt-à-portera i kozmetike. Dolaskom Galliana visoka moda ponovo postaje nosiva i poželjna u ormarima bjelosvjetskih bogatašica. Ubrzo je stekao krug vjernih obožavateljica u rangu od hollywoodske dive nepogrešivog stila Nicole Kidman pa do jedne od najbogatijih žena svijeta i najveće konzumentice couturea Libanonke Moune Ayoub. Već za svoju prvu kolekciju u Dioru, Galliano dobiva modnog Oscara, Vogue fashion award kao najbolji kreator 1997.
Upravo je Nicole Kidman bila njegova najbolja promotorica u prvim godinama rada za Dior. Njezino pojavljivanje na Oscarima 1997. u nezaboravnoj zelenoj chinoisserie haljini iz Gallianove prve haute couture kolekcije za tu modnu kuću i danas se smatra jednim od najspektakularnijih modnih događaja u novijoj povijesti Oscarovskih crvenih tepiha. 

Unatoč mnogobrojnim skepticima, Gallianov novi koncept pokazao se izuzetno komercijalnim, pogotovo kada je u pitanju accessoire, koji je do tada rijetko bio u prvom planu brenda. Bernard Arnault na kritike o tome kako su Diorove kreacije nenosive odgovarao je kako će Galliano imati potpunu slobodu u Dioru dokle god mu jedna torbica može isplatiti cijelu kolekciju, što se i događalo. 

Galliano svoje preokupacije dovodi do ekstrema istražujući područja teško spojiva s okružjem u kojem stvara. Kolekcije posvećuje američkim indijancima, Eskimima, Mongolskim i Masai plemenima, inspiriran je s Kabuki teatrom i Kineskim cirkusom, pa čak i beskućnicima, čime svima jasno daje do znanja da uopće ne mari što će tko misliti o njegovom radu. Modna kritika iznova je ushićena, te krajem 2001. na dodjeli Vogue fashion awards Galliano dobiva nagradu kao najavangardniji modni kreator godine. Koliko je Galliano zadužio Dior dokazuje i ova couture kreacija iz jedne od njegovih zadnjih kolaboracija s tom modnom kućom.

 Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2007.- Giambattista Valli, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2009.- Atelier Versace, 2011.- Gucci, 2012.- BIll Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain, 2014.- Prada, 2015.- Maison Margiela.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".