Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (6.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložba se prvo mogla pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West dok je njen postav sada od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

 Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko pet godina unatrag...

2011. Frida Giannini za Gucci

Nije tajna da je modni imperij Gucci iz pepela uskrsnuo Tom Ford sredinom 90-ih. Kada je 2000. najmočniji čovjek u svijetu mode Bernard Arnault, vlasnik koncerna LVMH poželio u svom carstvu vidjeti i Gucci, Tom Ford i njegov CEO Domenico de Sole u strahu da će im to onemogućiti kreativnu slobodu, za pomoć se obraćaju bivšem Arnaultovom prijatelju Francois Pinaultu, vlasniku aukcijke kuće Christie's. Uz pomoć njegova novca otkupljuju većinu dionica modne kuće Gucci, onemogućivši time da Arnault preuzme vlast. Kada se činilo da su Ford i de Sole napokon zadovoljni i spokojni, poput munje je u modnom svijetu odjeknula vijest kako niti jedan od njih ne namjerava obnoviti ugovore s Pinaultom nakon što oni isteknu 2004. Odlazak Tom Forda, koji je u potpunosti zaslužan za aktualizaciju brenda i njegovu tržišnu isplativost, činio se katastrofičnim.

Ponovno su se nad Gucci nadvili crni oblaci a prokletstvo obitelji Gucci kao da je lebdjelo nad imenom brenda. Prognoze su bile loše, jer Pinaultovi ljudi u kratkom vremenu nisu uspjeli naći dostojnu zamjenu za Forda. Odlučili su se na očajnički potez te su posao rasporedili među njegovim asistentima: Frida Giannini bila je zadužena za modne dodatke, John Ray dobio je zadatak kreirati muške kolekcije, a najveći pritisak bio je na Alessandri Facchinetti koja je trebala dizajnirati glavnu žensku liniju. Facchinetti nije dugo izdržala te je smjenjena već nakon dvije sezone. John Ray zadržao se u Gucciju tek nešto duže od nje, svega tri godine. Bilo je evidentno kako se u novonastaloj situaciji najbolje snašla Frida Giannini koja je 2006. imenovana za glavnog dizajnera čitavog brenda. Uostalom, već u svojoj prvoj kolekciji nakon Fordovog odlaska, Frida je iz Gucci arhiva izvukla pomalo zaboravljen Flora uzorak te ga stavila na torbe, cipele i marame. Bio je to pun pogodak.

Od nepoznate dizajnerice iz Tom Fordove sjene, Frida se ubrzo prometnula u jedno od najvažnijih imena današnje mode. Njezin uspjeh toliko je ohrabrio čelinike Gucci grupe da su se prihvatili i novog izazova, izrade limitiranih couture kreacija po narudžbi pod nazivom Gucci Premiere. Ovu je kreaciju proslavila Jennifer Lopez, a dio je Fridine slavljeničke kolekcije kojom je obilježila 5 godina rada kao glavni dizajner modne kuće Gucci.

Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2007.- Giambattista Valli, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2009.- Atelier Versace, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2012.- Bill Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain, 2014.- Prada, 2015.- Maison Margiela.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".