Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (4.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložbu možete pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West te od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko sedam godina unatrag...

2009. Atelier Versace

Nakon tragične smrti Giannija Versacea u ljeto 1997. modni svijet bio je šokiran ne samo brutalnošću njegovog ubojstva već i činjenicom da nas je tako nenadano napustio jedan od najvećih dizajnera u povijesti mode 20. stoljeća. Njegov gubitak bio je nenadoknadiv i svi su se pitali koja je budućnost njegovog modnog carstva. Njegova sestra Donatella oduvijek mu je bila desna ruka u poslu, ali i inspiracija i vječna muza. Njihov je odnos bio izuzetno blizak te je Donatella bila najoštriji kritičar i korektor njegovih ideja. Predstavljala je upravo savršeno otjelovljenje moćne Versaceve vizije suvremene Glamazonke, te je sve što bi dizajnirao prolazilo prvo njezin osobni test. Krajem 80-ih i početkom 90-ih Versace je bio kralj visokog glamura i možda je najzaslužniji za medijski fenomen Supermodela. Brat joj je posvetio i poznati parfem Blonde, a Donatella je bila i glavna dizajnerica modnog brenda Versus, koji je istaknuto figurirao u razgranatom modnom obiteljskom carstvu.

Iako ju je bratova smrt potpuno slomila, uspomena na njega i njegov opus dala joj je snage da nastavi dalje. Iako se očekivalo da će angažirati nekog poznatog dizajnera da nastavi bratov rad, Donatella je hrabro prihvatila izazov kreirati sama glavnu liniju njihove legendarne modne kuće. Kritičari su odmah primijetili kako je njezin dizajn, iako se oslanja na Giannijevu modnu viziju, znatno mekši i ženstveniji, manje agresivan i nadasve nosiv. Prijatelji i vjerni klijenti, među kojima je bilo pregršt zvijezda, odmah su je podržali. Versaceovi su oduvijek bili prave rock zvijezde među kreatorima i svojim neskrivenim uživanjem u luksuzu najbolje su reprezentirali svoj pogled na život. Sve je to bilo vidljivo i u njihovom dizajnu koji je uvijek bio na rubu pretjeranog, ponekad bi skliznuo i u kič, ali nikada mu se nije mogao osporiti jak vizualni identitet i originalnost. 
Iako je Donatella odustala od prikazivanja svojih kolekcija u pariškom couture rasporedu, nastavila je sa starom dobrom navikom izrade ekskluzivnih komada odjeće po mjeri pod nazivom Atelier Versace. Njezine su kreacije i danas među najzapaženijima na crvenim tepisima, jer se redovno izdvajaju od prosjeka svojom prepoznatljivom baroknom fantazmagorijom. Riječ minimalizam ne postoji u Donatellinom rječniku niti u genetskom kodu njihove obitelji. 

Kada je 2009. prezentirala svoju limitiranu couture kolekciju mnogi su upravu ovu raskošno elaboriranu toaletu istaknuli kao vrhunac njezinog stvaralaštva, uspoređujući je ne samo s bratom već i s najvećim couturierima.

 Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2007.- Giambattista Valli, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2011.- Gucci, 2012.- Bill Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".