Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (3.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložbu možete pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West te od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko osam godina unatrag...

2008. John Galliano za Dior Couture

John Galliano je prešao dug put u svojoj karijeri od 'enfant terriblea' s kraja osamdesetih, preko talentiranog mladog kreatora s početka devedesetih do jednog od najcjenjenijih modnih imena u funkciji glavnog dizajnera modne kuće Dior. Ono što ga čini posebnim među mnogim kolegama koje su prolazile sličan trnovit put do vrha, pun uspona i padova, njegova je beskompromisnost i potreba za stalnim promjenama kojima se nije ni pokušao dodvoriti modnom establišmentu. Malo se tko usudio na samom vrhuncu karijere i slave vratiti svojim korijenima i avangardnom modnom izričaju.

Bez obzira što u svom opusu nikada nije robovao komercijalnim konvencijama toliko neophodnim u modnom svijetu danas, uvijek je bio miljenik modne kritike. Rijetko je koji dizajner u posljednjih 20 godina bio tako bezrezervno podržavan od strane modnih novinara i urednika, čak i onda kada bi griješio.

Rođen je 1960. u Gibraltaru. Nije zanemariva činjenica da mu je majka Španjolka, jer temperamentna krv andaluzijskih cigana u njegovom se radu itekako osjeća. Završio je prestižnu privatnu Wilson's Grammar School za dječake u Londonu, a nakon toga upisuje se na slavni Central Saint Martins, gdje je diplomirao 1984. kao najbolji student u svojoj generaciji. Njegovu modnu zrelost kritika je prepoznala već u prvim kolekcijama koje su podigle do tada neviđenu medijsku prašinu. Njegove bajkovite kreacije koje su obožavali modni urednici natječući se tko će ih maštovitije predstaviti na svojim modnim stranicama, bile su komercijalno neisplative i previše vizualno zahtjevne za ciljanu publiku. Svi su im se divili, ali se nisu usudili odjenuti ih. 

Od bankrota ga spašava Andre Leon Talley, jedan od najvažnijih ljudi u američkom Vogueu, koji uspijeva nagovoriti svoju glavnu urednicu Annu Wintour da u potpunosti financira Gallianovu kolekciju za koju autor nije imao financijskih sredstava. Revija nazvana „Misija Diva“ bila je potpuni trijumf. 

Ono što je nakon uspjeha „Misije Dive“ bilo važnije od hvalospjeva modne kritike, bio je poziv Bernard Arnaulta da u njegovom modnom carstvu LVMH naslijedi Hubert de Givenchyja na čelu te modne kuće, nakon prisilnog penzioniranja modnog barda. Nakon samo godinu dana Gallianovog rada u Givenchyju, Arnault ga seli u svoj najperstižniji brand - Christian Dior.

Ova kreacija vrlo dobro opisuje Gallianov modni svjetonazor: kroj koji citira kultne kreacije Christiana Diora iz 50-ih reinterpretirao je na drzak i provokativan način koristeći leopardov print.

Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2007.- Giambattista Valli, 2009.- Atelier Versace, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2011.- Gucci, 2012.- Bill Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".