Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (2.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložbu možete pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West te od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko devet godina unatrag...

2007. Giamabattista Valli

Giambattista Valli rimski je modni kreator s pariškom adresom, pa se u medijima često lome koplja oko toga da li je Valli zapravo talijanski ili francuski modni krator. Rođen je i odrastao u Rimu, no upravo kao i jedan od njegovih mentora Emanuel Ungaro (također rođeni talijan koji je svoju modnu karijeru gradio u Parizu) i Valli je svoju punu modnu afirmaciju imao u Franuskoj. Svoje kolekcije prikazuje na njihovom tjednu mode, te se smatra djelom pariške modne scene. Rođen je 1966. godine, a sam često navodi kako je već sa 11 godina znao čime se želi baviti. Školovao se na slavnom Central Saint Martins u Londonu na odjelu ilustracije. Nakon povratka u Rim 1988. zapošljava se u ateljeu velikog majstora talijanske visoke mode Roberta Capuccija. Tamo prvi puta dolazi u dodir s dramatičnim haute coutureom. Ispravnije bi bilo reći s Alta Modom, talijanskom inačicom pariškog couturea. Dvije godine nakon naukovanja kod Cappucia dobiva ponudu za samostalan rad. Sestre Fendi pozivaju ga 1990. da bude kreator njihove nove linije Fendissime namjenjene mlađoj klijenteli. To iskustvo bilo mu je od velike važnosti, pogotovo što glavnu Fendi liniju kreira Karl Lagerfeld u kojemu je Valli pronašao mentora. 1995. godine prelazi kod još jedne doajenke talijanskog dizajna, Mariuccie Mandelli koja ga imenuje glavnim dizajnerom njezinog kultnog brenda Krizia.

Vlasnici modne kuće Ungaro trebali su „svježu krv“ kako bi udahnuli malo života svom brendu koji je vidio i bolje dane. Stari majstor Emanuel Ungaro bio je veliko ime, ali njegova se modna estetika potpuno pogubila u 90-ima i nije bila ni na tragu slave koju je uživao među couture klijentelom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. 1997. zapošljavaju Valliaja kao asistenta koji je brzo osvježio imidž te renomirane modne kuće i pomogao starijem zemljaku da pred mirovinu doživi kako mu ime ponovno postaje popularno u svijetu glamura, poznatih i slavnih. Bio je to i labuđi pjev Emanuela Ungara koji odlazi 2001. te svoje mjesto glavnog kreatora prepušta Valliju koji u Ungaru postiže svjetsku slavu. 

Uz potporu talijanskog Gilmara u proljeće 2005. godine Giambattista Valli na pariškom tjednu mode prikazuje svoju prvu samostalnu kolekciju. I ne samo da je uspio održati svoju samostalnu prêt-à-porter kuću već je 2011. ostvario nezamislivo: pokrenuo je couture radionicu u vrijeme kada je taj minuciozni zanat okrenut odabranoj klijenteli dubljeg džepa pred izumiranjem. Treba naglasiti kako niti njegove prêt-à-porter kreacije nisu za svačiji novčanik jer ih radi u malim serijama, da ne izgube na ekskluzivnosti.

Ženstvena kreacija iz 2007. vrlo nam zorno pokazuje zašto je Sarah Jessica Parker u seriji Seks i grad često nosila njegov dizajn, što ga je približilo i široj publici.

Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2009.- Atelier Versace, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2011.- Gucci, 2012.- Bill Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".