Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložbu možete pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West te od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko deset godina unatrag...

2006. - Vera Wang

Vera Wang rođena je 1949. u New Yorku u obitelji bogatog kineskog biznismena koji je nakon kineske revolucije bio prisljen emigrirati u Ameriku. Odrasla je kao tipična “upper east side girl”. Pohađala je prestižnu školu Chapin za djevojčice iz bogatih obitelji, nakon čega je studirala povijest umjetnosti na Columbiji i Sorboni. Kao dijete sanjala je da će postići zapaženu klizačku karijeru, ali kako nije uspjela ući u američki nacionalni tim za zimsku olimpijadu 1968. ti snovi su se raspršili kao mjehurići od sapunice. Tijekom studija ljeta je provodila radeći u Yves Saint Laurentovom dućanu na Medison Avenue, gdje su je već svi od prije dobro poznavali kao dobru klijenticu. Naime, majka ju je već kao vrlo mladu vodila sa sobom u shopping po najboljim njujorškim dućanima, ali vrlo često i na prekooceanske shopping seanse u Pariz. Radeći u YSL butiku upoznaje modnu urednicu američkog Voguea koja ju, prepoznavši njezinu strast prema odjeći, nagovara da se zaposli u tom magazinu. U Vogueu ostaje 16 godina, a nakon toga postaje asistentica slavnim dizajnerima, prvo Goeffreyu Beeneu a nakon toga i Ralphu Laurenu. Silno se željela osmostaliti te joj je otac kao pravi biznismen, dobro proučivši tržište, predložio da se počne baviti kreiranjem vjenčanica, što je nju isprva šokiralo. Srećom dobro je poslušala njegove argumente i ubrzo uvidjela da je u pravu. Nitko se time nije bavio u modnom svijetu osim couturea. Vjenčanice su bile ili profane i patetične ili preskupe i nedostupne, čak i onim ženama koje su imale dosta novaca. Ostalo je povijest. 1990. Vera Wang otvara svoj prvi salon vjenčanica u njujorškom Carlyle hotelu i nevjerovatnom brzinom postaje slavna po svojem radu, pa su od nje vjenčanice počele naručivati čak i one žene koje su si mogle priuštiti couture, poput Hollywoodskih zvijezda. Ubrzo počinju stizati i narudžbe za svečane toalete te se Verin dizajn nakon kratkog vremena našla i na crvenom tepihu dodjele Oscara.

Kada se Michelle Williams pojavila u njezinoj žutoj haljini na Oscarima 2006. dobila je samo pohvale modnih kritičara i publike. Bio je to jedan sentimetalan trenutak kojega tada nitko nije bio svjestan. Michelle je bila je nominirana za najbolju sporednu glumicu u filmu Planina Brokeback, a s njom je bio zaručnik Heath Ledger koji je za isti film nominiran u kategoriji glavnog glumca. Na snimanju tog filma su se i upoznali, a na Oscare su došli zaljubljeni do ušiju. Nažalost njihova ljubav nije potrajala, a niti dvije godine kasnije Heath je tragično skončao svoj mladi život. Pri pogledu na ovu haljinu Vere Wang svi ćemo se sa sjetom prisjetiti kako je na crvenom tepihu zračila zaljubljena žena.

 Ostale odabrane haljine: 2007.- Giambattista Valli, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2009.- Atelier Versace, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2011.- Gucci, 2012.- Bill Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".