Ekskluzivne modne ilustracije u City Center one (10.dio)

Ovoga ožujka mjesec mode u City Centeru one otvara izložba ekskluzivnih ilustracija haljina koje su obilježile dekadu 2006.-2015. poznate ilustratorice Maye Beus. Izložba se prvo mogla pogledati od 10. do 20. ožujka u City Centeru one West dok je njen postav sada od 22. ožujka do 3. travnja u City Centeru one East. Deset za modni svijet vrlo važnih haljina predstavljenih na pistama i crvenim tepisima u proteklih deset godina svakog dana tijekom trajanja izložbe Diva.hr približit će vam kroz pero modnog kritičara Nenada Korkuta
Vidi originalni članak

Već 10 godina ožujak u City Centeru one donosi predstavljanje novih kolekcija, modne novitete i brojna fashion događanja. Ove godine City Center one i magazin Diva s ponosom predstavljaju izložbu ekskluzivnih modnih ilustracija Maye Beus.

Maya Beus hrvatska je ilustratorica svjetskoga glasa koja je radila za neke od najutjecajnijih svjetskih časopisa, tvrtki i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Louis Vuitton, Mercedes Benz i druge. Ekskluzivno za City Center one Maya je ilustrirala haljine koje su obilježile proteklih 10 godina. Radi se o couture haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera koje su nosile holivudske zvijezde, a kojima je Maya dala svoj osobni pečat i estetiku. 

 Iskoristite ovu jedinstvenu priliku, posjetite svoj City Center one te uživajte u jedinstvenoj izložbi koja će vas inspirirati i uz koju ćete zakoračiti u fashion proljeće. No, prije toga vratimo se kratko godinu dana unatrag...

2015. Amal Clooney- John Galliano za Maison Margielu

Nakon pozntog skandala početkom 2011. bilo je interesantno pratiti na koji način se modni svijet, ali i njegove mušterije odnose prema Johnu Gallianu. Nicole Kidman i Sharon Stone, dvije neprikosnovene modne ikone, samo dva tjedna nakon što su se mediji natjecali u pogrdama koje će uputiti na njegovu adresu, odlučile su na dodjelu Oscara odjenuti njegove kreacije. No ni podrška takvih diva nije mu pomogla da ostane na čelu Diora.

Nakon što je Galliano prošao rehabilitaciju i povukao se iz javnosti, nakratko se pojavio u srpnju 2011. na vjenčanju Kate Moss. Njegova dugogodišnja prijateljica i muza željela se udati u njegovoj vjenčanici i bez obzira na sav negativan publicitet održala je obećanje. Kate Moss je i sama proživjela sličnu medijsku kalvariju te je dobro znala koliko joj je podrška prijatelja značila u tim trenutcima.

Početkom 2013. vijest da se Galliano vraća na mala vrata, kao asistent u atelieru Oscara de la Rente, razveselila je sve modne sladokusce kojima je Gallianov neobuzdani talent itekako falio na modnoj sceni zadnjih par godina. Indikativno je kako je Gallianovom povratku kumovala ponovo Anna Wintour, svakako najveći modni autoritet danas. Ona je nagovorila svog dobrog prijatelja Oscara de la Rentu da otvori vrata svog modnog studija Gallianu i pruži mu podršku. Anna nikada nije prestala vjerovati u Gallianov vizionarski duh i jedinstveni talent koji je toliko zadužio suvremenu modu. Nakon nesretne smrti Alexandera McQueena modni svijet vapi za snovima i teatralnošću koju su mogli proizvesti samo njih dvojica, te je Wintourova ispravno zaključila kako bi nestanak obojice za modnu scenu bio nenadoknadivi gubitak.

Galliano se kratko zadržao kod de la Rente, a krajem 2014. objavljeno je kako je upravo on novi dizajner prestižne pariške modne kuće Maison Margiela za koju je radila i naša Ivana Omazić. Cate Blanchett odmah ga je odjenula na dodjelu Oscara 2015., a posebno će nam u sjećanju ostati pojavljivanje prve dame Hollywooda, Amal Clooney, u njegovoj kreaciji na modnom događaju godine Met Gala, koji redovito u svibnju svake godine povodom velike modne izložbe u Metropolitan muzeju u New Yorku organizira Vogue. Anna Wintour kao domaćica tog eventa za tu je prigodu spojila Amal i Galliana te je sama nadzirala pripreme kako bi se uvjerila da će zvijezda večeri zablistati u veličanstvenoj kreaciji njezinog omiljenog posrnulog sina.

 Ostale odabrane haljine: 2006.- Vera Wang, 2007.- Giambattista Valli, 2008.- John Galliano za Dior Couture, 2009.- Atelier Versace, 2010.- John Galliano za Dior Couture, 2011.- Gucci, 2012.- Bill Gaytten za Dior Couture, 2013.- Balmain, 2014.- Prada.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".