Ekološki osviješteni H&M počinje i iznajmljivati odjeću

S najmom odjeće kreću u Stockholmu
Vidi originalni članak

Švedski modni gigant H&M odlučio je pokrenuti novu inicijativu kojom nastoji promaknuti ekološku osviještenost i ukazati na štetan utjecaj modne industrije na okoliš, a riječ je o iznajmljivanju odjeće. 

Projekt će dopuštati odabranim kupcima najam odjeće i njihov povratak unutra određenog vremenskog okvira. Pritom se ne misli da će se moći posuditi neograničen broj stvari - H&M će kupcima omogućiti mjesečnu posudbu od 50 odjevnih komada koje morate vratiti nakon određenog vremena ili ih platiti ako ih želite zadržati. 

Trenutno je ta ideja realizirana samo u Stockholmu, a ovu odluku već prije donijeli su i drugi brendovi poput Urban Outfittersa i Anthropologie, dok Free People i Banana Republic također pružaju slične usluge putem stranice Style Passport.

Ako se cijela inicijativa pokaže uspješnom nakon tri mjeseca, H&M će najam robe omogućiti i u dućanima diljem svijeta. Uskoro ćete imati odjeću koju trebate bez osjećaja grižnje savjesti zbog njezinog lošeg utjecaja na okoliš. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".