Efektan odabir Kamale Harris za inauguraciju: Nosi ljubičasti kaput mladog dizajnera koji ima snažnu poruku

Ljubičasta je ovih dana čest odabir jer ju je jučer u svojem outfitu nosila i Jill Biden, a velika ljubiteljica te boje je još jedna bivša prva dama, Michelle Obama. Kad je u pitanju politika, vjeruje se da se ljubičastom bojom šalje poruka jedinstva.
Vidi originalni članak

Kamala Harris današnjom inauguracijom postala je prva žena na potpredsjedničkom mjestu u SAD-u, a za ovaj povijesni događaj odabrala je ljubičasti kaput kojim je poslala snažnu poruku. Odabrala je kreaciju mladog dizajnera Christophera Johna Rogersa koji je njujorška zvijezda u usponu u modnom svijetu. 

Njegov je rad naišao na kritike zbog korištenja jarkih boja, no, kako piše Harper's Bazaar, on je na njih odgovorio:

- Mislim da nošenje jarko ružičaste, žute ili plave boje ne čini osobu ništa manje inteligentnom. Ne smatram da je, zbog načina odijevanja, potrebno žrtvovati osobnost, stajališta ili da to išta govori o inteligenciji pojedinca.

Ljubičasta je ovih dana čest odabir jer ju je jučer u svojem outfitu nosila i Jill Biden, a velika ljubiteljica te boje je još jedna bivša prva dama, Michelle Obama. Kad je u pitanju politika, vjeruje se da se ljubičastom bojom šalje poruka jedinstva.

Zašto Clinton, Harris i Obama danas nose ljubičastu? Evo što bi mogao značiti odabir te upečatljive boje

Uživo pratite inauguraciju Joea Bidena, 46. američkog predsjednika:

Podsjetimo, nakon pobjede Joea Bidena na izborima, pisali smo i o stilu Kamale Harris jer su se stručnjaci od početka kampanje bavili njihovom neverbalnom komunikacijom, a u slanju političkih poruka veliku ulogu ima i stil. Harris je ljubiteljica klasike koja joj pristaje izvrsno, a kad nije u visokim potpeticama, nosi i popularne "starke".  Njihova je ljubiteljica dugi niz godina i vlasnica je velike kolekcije starki u raznim bojama. Stručnjaci su za Harpers Bazaar prokomentirali kako Harris odabirom odjeće poručuje da je spremna za sve, a svakom kombinacijom pokazuje da se osjeća udobno u onome što nosi. 

U knjizi "Power dressing: Prve dame, političarke i moda" novinar Robb Young opisuje modu kao billboard kojim se šire jasne poruke širokoj publici. Da je Harris toga svjesna, dala je do znanja prije nekoliko mjeseci kad je sletjela u Kaliforniju zbog tamošnjih šumskih požara, a videozapis kako izlazi iz zrakoplova, postao je viralan. Svojom odjevnom kombinacijom zaradila je brojne simpatije jer je pokazala, prema mišljenju stručnjaka, da nosi što i svi ostali, prilagođava se situaciji, što je značajan i uvjerljiv potez. Tada se pojavila u trapericama, običnoj bijeloj majici i maslinasto zlenoj jakni, a umjesto salonki i starki, odabrala je Timberland čizme.

Tijekom predsjedničke kampanje, veliki je naglasak stavila na kombinacije u kojima glavnu riječ vode odijela po mjeri. Kad su u pitanju modni dodaci, velika je ljubiteljica decentnih bisera. Možemo ih vidjeti u gotovo svakom njezinom stajlingu, a ima ih čak i na fotografiji s mature iz 1986. godine. To znači da takav stilski potpis u odabiru modnih dodataka njeguje već gotovo 35 godina pa su joj postali i svojevrsni zaštitni znak. 

- Moda je jako važna u manifestaciji kulture, identiteta i u komunikaciji. Ljudi imaju priliku odjeću učiniti dijelom svojeg karaktera i njome poslati određenu poruku, a mislim da Kamala Harris to jako dobro radi, ranije smo prenijeli komentar Hazel Clark, profesorica na Parsons School of Design za Harpers Bazaar.

Prva dama Amerike odabrala je plavu boju za inauguraciju. Što ona simbolizira?
Najkontroverzniji outfiti Melanije Trump od inauguracije: Jakna s natpisom 'Nije me briga, a vas?', štikle za poplavu...
Prisjetili smo se kombinacija prvih dama za inauguraciju od pedesetih godina pa do danas

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".