Dvadeset godina Matthewa Williamsona

Novi broj Dive donosi sve o britanskom dizajneru i drugim vrućim modnim temama.
Vidi originalni članak

Matthew Williamson, britanski dizajner kojemu laskaju da je vladar crvenih tepiha proslavio je dva desetljeća rada i otvaranjem ekskluzivnog showrooma. Za ulazak se primaju predbilježbe, no čekanje se isplati. Tamo su sve Mathewove najljepše haljine...

Spoj neočekivanih žarkih boja s Williamsonovim potpisom već dvadeset godina čuva svoju poziciju u prenapučenoj modnoj industriji, a žene svih dobni žude za njegovim kreacijama. Što je u njima tako poželjno i jedinstveno? Neki kažu da je to specifičan uzorak koji podsjeća na razlivene vodene boje umjetnika koji stvara remek-djelo, drugi da je to balans ženstvenih i snažnih linija, treći da je tajna u tome što se žene u njegovoj odjeći osjećaju mlado i smjelo; Williamson kaže kako nema ništa ljepše ni čarobnije od trenutka kada se žena zaljubi u njegov dizajn, a njegova joj kreacija dâ samopouzdanje i vjeru u sebe.

Dizajnerova modna priča započela je rano, a prva muza bila je njegova majka za koju i danas kaže da ima nevjerojatan stil i eleganciju. U dobi od četrnaest godina dobio je prvi šivaći stroj na kojem je šio odjeću sebi i prijateljima. Studirao je na Central Saint Martincu, baš kao i Stella McCartney, John Galliano i Alexander McQueen, a velika godina u njegovu životu bila 1997. kad je Vogue za snimanje uzeo njegove šalove.

Od Williamsonovih početaka prije dvadeset godina u modnoj industriji mnogo toga se promijenilo. Trendovi su dolazili i prolazili, a najveći je izazov njima usprkos ostati jedinstven, prepoznatljiv i svoj. Williamson se može pohvaliti i tim uspjehom.. Kritikama su izložene čak i najbolje osmišljene kolekcije, a stalne promjene teško je pratiti osobito onim dizajnerima koji su započeli u neka mirnija vremena. No MW brend uspješno je odgovorio na izazov. Danas njegova Pinterest stranica broji 1,5 milijuna pratitelja, a takav uspjeh nije došao preko noći – ključ je u tome da se razumije publika, njihove želje i potrebe prije no što ih i oni sami prepoznaju.

Više o Matthewu Williamsonu pročitajte u novom broju magazina Diva koji je na kioscima od 9.siječnja. Kupite li ga već u subotu, u paketu s Večernjim listom na poklon dobivate jedan od dva moguća naslova, roman Adrijanina nit Milane Vuković Runjić ili Priručnik za hodače Ede Popovića. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".