Elegancija na Večernjakovoj ruži: Dominacija crvenih haljina i moćnih odijela

Uzvanici su pripremili posebne modne kombinacije, svi su u Hrvatskom narodnom kazalištu željeli zablistati na dodjeli najvažnije i najdugovječnije medijske nagrade u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Na dodjeli Večernjakove ruže za 2022. godinu u zagrebačkom HNK u petak navečer mogao se vidjeti čitav niz zanimljivih kreacija domaćeg dizajna, ali i haljina sa svjetskim potpisom. Zvijezde su se na dodjeli najvažnije medijske nagrade zaista pokazale u punom sjaju. 

Glumice Jelena Perčin i Lucija Šerbedžija bile su prezenterice u kategoriji Najbolje glumačko ostvarenje godine. Jelena zna da je crvena top boja za scenu, baš kao i velika mašna koja krasi njezinu haljinu. Lucija Šerbedžija odlučila se za neobičnu kombinaciju – kratke hlače i majica, no radi se o šljokicama visokog sjaja.

Primajući nagradu za TV osobu godine RTL-ova Mojmira Pastorčić izabrala je jednostavnost crne, klasičnu košulju s puf rukavima i visokim ovratnikom potpisuje naša dizajnerica Kristina Burja. Od nakita se ističe srebrna narukvica minimalističkog dizajna.

Davor Gobac ima smisla za humor, ali i humoran stil. Za styling za nastup je oko vrata svezao točkastu maramu, a na košulji su mu mali likovi na vespi. Tenisice je uskladio, radi se o hit retro modelu – Adidas Gazelle, koje su ujedno jedna od stilskih zvijezda street-style mode.

Primajući nagradu za najbolju TV emisiju - Dnevnik Nove TV - Marija Miholjek i Ksenija Kardum izabrale su oprave s potpisom našeg dizajnera Ivana Friščića. Marija je u jednostavnom bijelom odijelu, dok je Ksenija izabrala haljinu tamnih šljokica visokog sjaja i večer začinila blistavim elementima. Romina Knezić još je jedna dama u šljokicama, njezino odijelo elegantne je forme, no tekstura je u znaku disko stila. Prezenterica ove kategorije Sandra Bagarić nosi satensku verziju smokinga brenda Elisabeta Franchi, uz pojačanje korzeta koji cjelokupnu kombinaciju čini ženstvenom.

Kristina Burja nosi vlastitu modnu ideju, s potpisom Krie Design, baš kao i Ines Preindl, njezina pratilja i PR-ica. Cure su se sredile u stilu osamdesetih, biraju naglašena ramena i krojeve koji naglašavaju struk. Nosile su brendirane torbice – Kristina bira Chanel, a Ines više voli Gucci.

Pjevačica Mia Negovetić za posebnu je večer, na kojoj je bila prezenterica uz influencera Sandija Pegu, odabrala korzet tamnog tona, uz svijetlo odijelo skladne, klasične forme. Radi se o eleganciji zaokruženoj tankim ogrlicama decentnog dizajna.

Matej Lončarić s Jomboosa 24sata nagradu u kategoriji Digitalna ruža za seriju Outsiders preuzeo je u chic sakou, njegov je odabir pomaknuta klasika koja je dobrodošla na svakom crvenom tepihu. Smoking forma uz zlatne točkice donosi osvježenje u muškom večernjem stilu.

Poduzetnica Snježana Mehun Schillinger nosi kreaciju s potpisom vlastitog brenda Duchess. Haljina je u stilu sirene te se širi u donjem djelu, a gore je sako od satena. Od modnih dodataka ističe se Balenciaga Hourglass torbica, čija je cijena 5500 eura.

Prezenterica na dodjeli, fitness trenerica iz 'Života na vagi', Maja Ćustić, nosi kreaciju brenda Royal Bride. Inspiracija je očita, izabrala je ružu kao motiv večeri, suknja je ukrašena 3D elementima za raskošan dojam. Strukirana forma posveta je pedesetima, eri ultimativne ženstvenosti.

Elegancija na dva načina voditeljica ovogodišnje Večernjakove ruže – Daniela Trbović odlučila se za masculine odijelo 'clean' dizajna, dok je Barbara Kolar ženstvena, u atraktivnoj haljini s naglaskom na struk. Naime, njezin stilski adut je veliki cvijet na struku koji joj daje romantičan štih.

Dobitnica Ruže za novo lice godine, Lucija Judnić, mlada HRT-ova reporterka, odabrala je rad modne dizajnerice Marine Matić, odnosno brenda LaRie. Iako je prvo htjela odijelo, u razgovoru s dizajnericom zaključila je da je raskošna crna haljina ipak pravi odabir za najvažniji crveni tepih sezone.

Pjevačica Jelena Rozga odjenula je kreaciju hrvatskog modnog dvojca eNVy Room s resicama i otvorenim leđima, kroja koji skladno naglašava tijelo. U toj je haljini i nastupila u sklopu izravnog prijenosa dodjele Večernjakove ruže.

Svjetlucava haljina atraktivna je s prednje, ali možda još i više sa stražnje strane zbog proreza na leđima.

Bivša odbojkašica Vesna Jelić ističe se u haljini od finog crvenog satena, s elementima korzeta i prorezom koji ističe siluetu. Efektna haljina je njezin dizajn, a sašila ju je njezina krojačica Brankica. Uskladila je i modne dodatke, cipele su jednostavne, neutralne bež nijanse, a torbica mala, ukrašena kristalima. Njezin partner, poduzetnik Saša Cvetojević, odlučio se za elegantno odijelo s crvenom kravatom koja prati Vesninu haljinu te lakirane cipele. 

Glumac Marko Braić odjenuo je odijelo s prslukom, atraktivnog retro stila. Ističu se pastelni tonovi, radi se o koloristički vrlo usklađenoj kombinaciji. Puljanin je inače već 2019. osvojio Večernjakovu ružu. Urednica s HRT-a Uršula Tolj zablistala je u dugoj crvenoj šljokičastoj haljini s velikim prorezom s potpisom Lela Design. Kombinaciju je upotpunila srebrnim salonkama na visoku petu. 

Glumica Tara Thaller izabrala je korzet formu koja ističe struk i daje dojam visine, a forma je vrlo elegantna. Naglasak je na atraktivnoj koraljnoj crvenoj boji, a od detalja ističe se nabor na bokovima, koji figuru čini dinamičnom, vrlo ženstvenom.

Voditeljica, urednica i reporterka HTV-a Zrinka Grancarić za ovu posebnu večer odabrala je slojevitu suknju od tila, a kosu je ukrasila fascinatorom, retro šeširom koji je inače popularan u britanskim visokim krugovima.

Dubravka Cetinski odjenula je jarkoružičastu kreaciju svjetski poznate modne autorice Victorije Beckham, koja prati liniju tijela te ima naglašena ramena. Kroj je vrlo jednostavan i moderan. Tony je pritom odjenuo smoking našeg poznatog dizajnera Ivice Klarića, odnosno brenda IK Studio. Ovo modno ime veliki je autoritet na području muškog odijevanja u čitavoj regiji.

Još sjajno odjevenih s dodjele nagrada pogledajte u galeriji:

Pogledajte što se nosilo na crvenom tepihu Večernjakove ruže: Crna haljina bila je popularan odabir
Pogledajte Ružin vremeplov – Ena Begović je po kipić došla ravno s predstave u kostimu, a Oliver je prvu Ružu otvorio s jednom od najljepših pjesama
Pogledajte što se nosilo na 28. Večernjakovoj ruži: Šljokice i detalji s efektnim perjem bili su popularan odabir

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".