Došlo je njihovo vrijeme: Zaboravite na stare pidžame, u dućanima ima odličnih modela koje ćete nositi s guštom

Jednog dana, kad se sve vrati na staro, prisjetit ćemo se ove stilske godine koja nas je upozorila na važnost kućnog odijevanja i odnosa prema odjeći koju nosimo po doma
Vidi originalni članak

Nekada davno, dame su imale posebnu kućnu odjeću, dio ormara s predivnim kreacijama za boravak u vlastitim odajama. Ne ono što mi danas zovemo trenirkom, pidžamom ili komadima u kojima ni u ludilu ne bismo napustili stan, već su to bile raskošne kućne haljine, kreacije koje su dale posebno šivati jer su se doma željele osjećati lijepo i elegantno.

Ipak, skidale su svoje krute korzete koji su bili dio svakodnevne odjeće i uskakale u nešto komotnije. Naravno, bila su to neka druga vremena i bilo bi komično očekivati da se danas toliko bavimo kućnim kreacijama, ali činjenica je da je ova godina vratila nešto od te stilske scene koja asocira na izležavanje. Dane, pa i mjesece smo proveli kod kuće, pitajući se, već u prvim danima novog načina života – pa što ja to nosim?

Naravno, stara ofucana pidžama baš i nije chic, pa je modna scena dala odgovor. Nekad je bila sporedna, roba za doslovno baciti se u krevet i zaspati, a danas je pidžama prerasla trenutke mirnog sna i dolazi kao ultimativni kućni komad u kojemu možemo boraviti s guštom.

Nosi razne motive, dolazi u raznim teksturama, a čak na momente oponaša i kroj odijela, kao da ga je netko smekšao. I baš takve pidžame nekada su nosila gospoda, dok su dame uživale u kućnim haljinama i lepršavim ogrtačima. Dovoljno je da pogledamo neki stari film i uočimo sličnosti, ponajprije iz holivudskog zlatnog doba gdje je apsolutno sve bilo uređeno i sređeno, a odjeća savršena i po mjeri skrojena od početka do kraja, u svakom trenutku i sceni.

Najljepše su pidžame od satena ili svile, s naglašenim, ukrasnim rubom, a super izgledaju i varijante s gornjim djelom koji je ukrašen mašnom čije je trake lako svezati u mašnu. Da, nije to više samo lepršava ljepota za horizontalu, već i kreacija u kojoj se fotkamo za Internete. Bilo je tih pidžama i prije, samo ih nismo toliko primjećivali, jer kolektivna svijest bila je više orijentirana na stajliš stvari za van. A danas kad se baš i ne družimo previše uživo, naročito navečer, izlasci su nam u dnevni, za koji ćemo se propisno urediti. Jer, da, to utječe na naše raspoloženje, nije isto imati neku krpu i fora pidžamu, nešto posebno na sebi.

Popularni su ležerni kompleti koji asociraju na relativno nedavni trend kad smo i po vani nosili super casual komplete. Kao da su znali, dizajneri su nam prije par godina servirali stilske varijante laganih odijela na koje smo prvo reagirali – čekaj, pa neću po vani hodati u pidžami. Bile su to skliske kreacije finih hlača i lepršavog gornjeg dijela koji se ponosio raznim motivima, snažnim tonovima. Dizajneri i stilisti predlagali su ih u kombinaciji s tenisicama, čizmama, balerinkama. Gore, naravno, odjeneš bundu ili klasičan bež kaput, vunenu kapu i izletiš iz stana u čizmicama, kao Carrie kad je išla kod Mirande na večernji razgovor. U seriji Seks i grad, u toj sceni, vrijeme zbivanja bila je baš – proslava Nove godine, kao da su znali što će nam nekad, jednom, trebati.

Ove godine, Novu provodimo kod kuće, u nekoj udobnoj pidžami, pa bi bilo šteta da outfit ne bude propisno elegantan, komotan i poseban, jer sve te prilike treba slaviti, sve što stignemo. Ima danas i kreacija koje doslovno podsjećaju na one gore spomenute dame iz boudoira – perje na rubu hlača i slični efekti baš su super za podizanje stilskog raspoloženja i kućni party, ma koliko god vas bilo, pa makar i dvoje.

Iako ne trebate torbicu za izlazak u vlastitom domu, svakako ćete trebati – papuče. Pa su ove godine i te nekada slučajne natikače dobile svojih pet minuta, naraslo im krzno, neke su dobile i kristale. Više ništa nije slučajno, pa ni obuća za po doma, fućkaš one platnene šlape bez karaktera, želim da moja stopala budu glamurozna i fancy. Dašak elegancije na njima kreiraju i resice, izgubio se minimalizam negdje na putu od kuhinje do spavaće sobe. I jednog dana, kad se sve vrati na staro, prisjetit ćemo se ove stilske godine koja nam je ukazala na važnost kućnog odijevanja i odnosa prema robi koju nosimo doma. Način života kreira naše odjevne navike, a lijepa pidžama i kućna roba jedna je od onih koju ćemo s guštom zadržati.

U galeriji smo izdvojili super pidžame iz high street ponude

FOTO: Oysho Gornji dio 169 kn; donji dio 169 kn FOTO: Oysho Gornji dio 149 kn; donji dio 139 kn FOTO: Oysho Gornji dio 149 kn; donji dio 149 kn FOTO: Oysho Gornji dio 499 kn; donji dio 229 kn FOTO: Oysho Gornji dio 199 kn; donji dio 149 kn FOTO: Zara 599 kn FOTO: Zara Gornji dio 549,90 kn; donji dio 549,90 kn FOTO: Zara Gornji dio 299,90 kn; donji dio 229,90 kn FOTO: H&M 25 € FOTO: H&M 20 € FOTO: H&M 20 € FOTO: H&M 20 €

Na kioscima potražite Divu Style, glossy izdanje na 180 stranica! Zvijezda naslovnice je Barbara Kolar, a dolazi u kompletu s Borboleta narukvicom za 49,90 kn

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".