'Doručak kod Tiffanyja' na zagrebačkom Gornjem gradu iz 1960. izgledao je fantastično

Prozor u svijet mode ne samo u Zagrebu, nego i u cijeloj Hrvatskoj bili su američki filmovi
Vidi originalni članak

Kultni američki film 'Doručak kod Tiffanyja' i predivna Audrey Hepburn svojim su stilskim performansom inspirirali mnoge tadašnje trendseterice. U grupi Zakaj volim Zagreb obavljena je fotografija modne revije upravo tematizirana i inspirirana spomenutim filmom, a bila je proljetos i dijelom izložbe  'Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina' u Muzeju grada Zagreba.

Fotografija s modne revije na Gornjem gradu vjerno prikazuje žensku modu 60-ih godina kada su outfitima prevladavali kaputići i kompleti sakoa i suknji od kvalitetnih i toplih materijala s masivnijom dugmadi u istim nijansama, a omiljeni modni detalji bili su šeširi svih oblika i boja. Eleganciji i profinjenosti pridonosile su damske rukavice, kao i cipele s niskom, danas popularno zvanom 'kitten' potpeticom. U ovako stylish izdanjima, djevojke su zaista bile poput Audrey Hepburn, a ne bismo ni danas imali ništa protiv takvih odjevnih komada u ormaru. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".