Odlazak Donne Karan sa prijestolja mode

Donna Karan odlazi s vodećeg mjesta Donna Karan Internationala, nakon 31 godine uspješnog vođenja ovog brenda. Koji je razlog za to? Zašto baš sada? Postoji li nešto drugo? Pitanja su brojna, a mi vam otkrivamo odgovore.
Vidi originalni članak

Karan je svoj početak ovjekovječila u američkom brendom Anne Klein gdje je nakon godina krvavog rada postala glavna modna urednica. Nedugo nakon toga upustila se u avanturu u kojoj je 1982. godine izašla njezina prva samostalna kolekcija. Uz pomoć njezinog muža Stephana Weissa, kolekcija „Seven Easy Pieces“ bila je jednostavna, a u drugu ruku feministički nastrojena komadima odjeće koje žene tada nisu mogle kupiti u bilo kojem dućanu. Samo tri godine kasnije napustila je posao kod Anne Klein i službeno je otvorila svoj vlastiti brend pod nazivom Donna Karan.  Cilj je bio dizajnirati modernu odjeću za modernu ženu, a u tome je zasigurno uspjela. „Kraljici sedme avenije“ popularnost tijekom godina nije padala, pa je tako zbog velike potražnje 1988. godine otvorila brend pod nazivom Donna Karan New York, koja je sa pristupačnijim cijenama dala priliku svakoj ženi da ima barem jednu kreaciju u njezinom ormaru. Od Hollywooda do Bollywooda svi su zaluđeni njezinim haljinama, pa tako bliska prijateljica Demi Moore najčešće krasi crveni tepih odjevnim predmetom koji potpisuje upravo ona. Osvojivši brojne nagrade tijekom godina rada dokazala je svijetu da se njezino ime neće lako zaboraviti. Kompanija LVMH koja je od 2001. vlasnik Donna Karan Internationala otkriva kako se njegova osnivačica neće povući u potpunosti, već će ostati bliska suradnica. Modne revije ovog brenda na neko vrijeme će se pauzirati, no ne sumnjamo kako će Karan u budućnosti sjediti u njegovim prvim redovima. Sada se želi posvetiti više svojoj novoj kompaniji Urban Zen.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".