Domaći modeli s chic potpisom

FOTO: Getty FOTO: Getty FOTO: Getty FOTO: Getty
U povodu 15. godišnjice Talia Modela prisjetili smo se svih najboljih trenutaka te poznate modne agencije.
Vidi originalni članak

Modna agencija Talia Model od samog početka egzistira kao jedna od najuspješnijih modnih agencija čije su djevojke, osim što sudjeluju u svim važnijim domaćim modnim revijama, editorijalima ili drugim snimanjima, čest gost inozemnih modnih pista i naslovnica prestižnih časopisa.Sve njih uspješno predvodi poznata modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. S obzirom na njezino dugogodišnje iskustvo u otkrivanju i pripremanju mladih osoba za modni svijet, Tihana kaže kako joj nikada nije bio problem u kratkom periodu stvoriti zavidan broj vrlo uspješnih modela. Njezina modna agencija tako je iznjedrila neke od najpoznatijih hrvatskih modela današnjice kao što su Kristina Šalinović, Valerija Šestić i Anita Dujić te modele s već bogatim modnim i životnim stažem čijih se prvih manekenskih koraka svi rado sjećaju. Anica Kovač, Lejla Šehović Filipović, Branka Bebić i Vanja Rupena samo su neke od poznatih dama koje su stasale u Tihaninoj modnoj agenciji. Upravo je ta mlada i stara manekenska garda, zajedno s Tihaninim prijateljima, suradnicima i predstavnicima medija, bila prisutna na proslavi petnaeste godiš-njice Talia Modela, održanoj u zagrebačkoj galeriji Velvet. Tihana je tako iskoristila ovaj modni jubilej kako bi ga posvetila svim sudionicima modne industrije s kojima svih ovih godina uspješno surađuje.

Cijelu ovu modnu priču Tihana započinje 1998. godine, kada je izašla iz Direkcije Miss Hrvatske zbog poznatog slučaja oduzimanja titule Lejli Šehović, danas Filipović. Te godine odlučila se osamostaliti i otvorila je modnu agenciju Talia Model. Iako je kao srednjoškolka zamišljala da ćeimati svoj arhitektonski studio te savjetovati ljude o uređenju stanova, Tihana je ipak upisala studij ekonomije i diplomirala u rekordnom roku, nakon čega je pospremila diplomu te se posvetila onome što i danas neumorno radi. Za vrijeme studentskih dana i sama se bavila manekenstvom, a s obzirom na to da joj je kamera uvijek bila jača strana, kaže, snimila je veliki broj  TV reklama i kataloga. Međutim, nije nedostajalo ni naslovnica i plakata na kojima je pokazivala svoj prekrasni osmijeh koji ni danas ne skida s mladolikog lica.

Tihana često ističe da je razlog njezine sreće suprug Saša, nekadašnji televizijski novinar, urednik i voditelj. Agentica sreću pronalazi i u šopingu za koji kaže da joj je najveći porok. Ne iznenađuje dakle da je Tihana u dobrim odnosima s domaćim dizajnerima čije kreacije vjerno kupuje i nosi. Ležernost, asimetrija, slojevitost, monokromatizam, narančasta i žuta boja te malo zemljanih tonova čine Tihanin stilski presjek svih ovih godina na domaćoj sceni. U posljednje vrijeme ima čak i zanimljive modne izlete izvan granica vlastitog komfora, pa je sve češće možemo vidjeti u atraktivnim, uskim modelima haljina s domaćim potpisom. Tihana kaže da će raditi dok god budem mogla jer ima beskrajnu ljubav prema ovom poslu i misli da još puno toga može dati te bez lažne skromnosti dodaje da imena svih modela dokazuju da je zaslužila biti tu gdje jest.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".