Dobar stajling nepotpun je bez komada nakita, a modne dragocjenosti volimo pohraniti u divne kutije

Kad ga ne nosimo, omiljeni nakit volimo pohraniti u elegantne kutijice ili objesiti na stalak. Ne samo da olakšavaju organizaciju nego su i efektan dodatak u interijeru
Vidi originalni članak

Zamislite iduću situaciju u kojoj smo se svi barem jednom našli – spremate se za neki bitan događaj (priznajemo, maštamo o odlasku na neki svečaniji event poput vjenčanja gdje ćemo isfurati sve komade koji nestrpljivo čekaju u ormaru) i savršena kombinacija je tu. Haljina ili odijelo spojeni su s omiljenim parom cipela, frizura je kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona, make-up idealan, točno onakav kakav treba biti. Ipak, nešto nedostaje. Bez obzira na to radi li se o narukvici, prstenju, ogrlici ili naušnicama, upravo je nakit taj koji ima moć i najjednostavniji stajling podići na višu, bolju razinu i zato je neizostavan dio naših outfita. Ne samo one elegantnije kombinacije, za formalnije prigode nego i najobičniji spoj traperica, majice i sakoa volimo upotpuniti dragim komadom nakita.

Polazeći iz vlastitog iskustva, a vjerujem kako će se mnogi složiti i pronaći u opisu, nisam se jednom osjećala “golo” kad bih u jutarnjoj žurbi od doma otišla bez omiljene narukvice ili lančića koji tog jutra nisam mogla raspetljati pa sam taj problem ostavila za – malo poslije. Sitnica je, ali nam baš taj mali, dragocjeni komad nakita, stavi točku na “i” outfitu, ali i često razveseli kad ga pogledamo jer ima i sentimentalnu vrijednost.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Posljednjih je nekoliko sezona, kad je u pitanju nakit, popularna filozofija “više je više”. Iako decentni nakit pripada svevremenskim klasicima kojima se uvijek rado vraćamo, niz upadljivih ogrlica, različite narukvice ili mnoštvo prstenja izgledaju jako efektno.

Kako nam se bliži ljeto, tako će sve veći hit biti i hashtag #armcandy. Iza njega možemo pronaći najšarenije i najraskošnije nizove narukvica koje upotpunjuju lepršave ljetne stajlinge.

A koliko je nakit moćan dodatak, dokazuju i brojni citati i izreke posvećene upravo njemu. Tako je Marilyn Monroe davno rekla kako su dijamanti ženini najbolji prijatelji, a tijekom desetljeća još su neke izreke ostale zapamćene. Diane von Fürstenberg nakit je usporedila sa začinima u kuhinji jer je savršena nadopuna, dok je Elizabeth Taylor rekla kako upravo komad nakita može biti ta sitnica zbog koje će se osoba osjećati jedinstveno.

Ako nemate ideje kako ga kombinirati, uvijek se možete pogledati kako to radi naša Rita Rumora, jedna od onih dama u čijim odjevnim kombinacijama na Instagramu rado uživamo jer izvrsno kombinira trendove i klasiku, a svemu da vlastiti stilski potpis.

U svojem modnom kutku ima i prekrasnu kolekciju nakita kojom nadopunjuje i dnevne i večernje stajlinge. Jedna od ideja koju ćemo od nje prepisati je ona za plažu, kad je zlatnim nizom lančića upotpunila kombinaciju jednostavnog, jednodijelnog kostima, sportske šilterice i sunčanih naočala.

A kad ga ne nosimo, nakit volimo spremiti u neodoljive kutijice koje, osim što olakšavaju njihovo pohranjivanje, super izgledaju kao dodatak interijerima, u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, ovisno o tome gdje volite čuvati svoju (malu) kutiju uspomena. Vrlo je važno uredno organizirati nakit jer se, u suprotnom, lako može dogoditi situacija u kojoj su ogrlice i narukvice zapetljane, jedna naušnica u paru nedostaje ili ne možemo pronaći baš onaj prsten koji smo planirali nositi.

Ovisno o tome kakvu kolekciju nakita posjedujete i kako ga volite sortirati, u dućanima i web-shopovima ćete sigurno pronaći idealnu kutiju ili stalak za nakit jer su nove kolekcije svakom sezonom sve bogatije.

Proljetno čišćenje ormara pravi je trenutak da ih dodate u omiljeni kutak, ako ih još uvijek nemate. Ne samo da ćete si olakšati organizaciju, vrlo brzo pronaći omiljeni komad kad ste u žurbi, nego će čak i obična kutija postati posebnija kad u nju pohranite ogrlicu, naušnice ili prsten za koje vas vežu drage uspomene.

U galeriji pronađite saršene komade nakita za svoju kolekciju:

Saint Laurent, Net a Porter, 445 eura Stradivarius, 79,90 kn Stradivarius, 99,90 kn Stone and Strand, Net a Porter, 279 eura Oscar de la Renta, Outnet, 470 eura Oscar de la Renta, Outnet, 340 eura H&M, 8 eura Gucci, Outnet, 275 eura Ben Amun, Outnet, 203 eura Begum Khan, Net a Porter, 1200 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".